Crypto-Prijzen.nl

US Treasury stelt cryptominers vrij van IRS rapportageregels

US Treasury stelt cryptominers vrij van IRS rapportageregels

US TreasuryBuilding

Vorig jaar werden de Amerikaanse wetgevers heen en weer geslingerd tussen het steunen en verwerpen van de Infrastructure Bill vanwege de onduidelijkheid ervan. De recente aankondiging door de US Treasury is echter een grote overwinning voor de cryptocurrency industrie.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft aangekondigd dat cryptocurrency mijnwerkers en “nevenpartijen” zullen worden vrijgesteld van belastingrapportagevereisten.

US Treasury stelt sommige cryptopartijen vrij van IRS rapportage

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft vrijdag een brief gestuurd naar een groep senatoren met aanbevelingen om cryptominers, stakers en andere spelers vrij te stellen van een belastingregel die hen verplichtte om klanttransacties te melden aan de Internal Revenue Service (IRS).

Jonathan Davidson, de adjunct-secretaris van het ministerie van Financiën voor Wetgevende Zaken, verklaarde dat:

Nevenpartijen die geen toegang kunnen krijgen tot informatie die nuttig is voor de IRS, vallen niet onder de rapportagevereisten voor brokers.

De Senaat ontving het nieuws goed, waarbij senator Rob Portman zei dat de vrijgestelde partijen niet onderworpen zijn aan de belastingaangifteverplichtingen. In de brief zei Davidson dat crypto validators niet op de hoogte zijn van informatie over een transactie die deel uitmaakt van een verkoop. De functionaris zei ook dat bedrijven die hardware en software crypto wallets aanbieden, geen brokersactiviteiten uitvoeren.

Treasury blijft rapportagevereisten beoordelen

Het Amerikaanse ministerie van Financiën voegde er ook aan toe dat het deze belastingvereiste zou blijven volgen om inzicht te krijgen in de partijen die eraan onderworpen zijn en in hoeverre zij de transacties zullen rapporteren. De overweging zou toezicht houden op gecentraliseerde beurzen, gedecentraliseerde beurzen en peer-to-peer beurzen.

Een Bloomberg rapport verklaarde dat de Treasury haar standpunt over de definitie van een makelaar zou uitvaardigen. De kwestie van de definitie van een makelaar vloeit voort uit de $ 1 biljoen infrastructuurwet die in november vorig jaar werd ondertekend. Het wetsvoorstel vereiste dat alle bedrijven die actief zijn in de sector van digitale activa transacties met een waarde van meer dan $ 10.000 rapporteren.

Zoals eerder vermeld, veroorzaakte het wetsvoorstel verdeeldheid onder wetgevers, waarbij sommige senatoren zoals Cynthia Lummis, Pat Toomey en Ron Wyden er bij de Treasury op aandrongen duidelijkheid te scheppen over de definitie van een broker. Sommige senatoren stelden ook een tweeledige wet voor die sommige partijen vrijstelde van deze belastingvereisten.

La notizia US Treasury stelt cryptominers vrij van IRS rapportageregels era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*