Crypto-Prijzen.nl

US Department of Labor zegt dat crypto in pensioenplannen juridische aandacht zal trekken

US Department of Labor zegt dat crypto in pensioenplannen juridische aandacht zal trekken

Het niveau van de acceptatie van cryptocurrency in de Verenigde Staten is het afgelopen jaar tot recordhoogten gestegen. De institutionele acceptatie is ook omhooggeschoten, en dit heeft geleid tot bezorgdheid bij federale agentschappen dat pensioenfondsen in gevaar kunnen komen vanwege de hoge volatiliteit van de cryptocurrency markt.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft investeerders aangespoord voorzichtig te zijn bij het gebruik van cryptocurrencies. Het bureau verklaarde dat cryptocurrencies en andere digitale activa waren blootgesteld aan risico’s zoals diefstal, fraude en financieel verlies.

Ministerie van Arbeid waarschuwt tegen crypto

Het bureau publiceerde donderdag een nalevingsrapport dat werkgevers waarschuwde voor het vergroten van hun blootstelling aan cryptocurrencies. De afdeling vermeldde dat werkgevers zich bezighielden met cryptocurrency activa in hun 401(k). Het verklaarde dat als een bedrijf via hun pensioenrekeningen significante cryptocurrencies zou verdienen, de actie juridische aandacht zou kunnen trekken.

Een 401(k) is een pensioenspaarplan. Het is het populairste pensioenfonds van werkgevers in de VS. Degenen die ervoor kiezen om 401(k) als pensioenspaarplan te gebruiken, genieten belastingvoordelen en financiële zekerheid.

401(k) investeringen worden meestal geleid door wetgeving. Ze vallen onder de Employee Retirement Income Security Act van 1974 (ERISA). De wet vermeldt niet de specifieke activaklassen waarin het fonds kan beleggen.

De wet roept de beheerders van dit fonds echter op om voorzichtig te zijn bij het beleggen. Het vermeldt dat ze “zorgvuldigheid, vaardigheid, voorzichtigheid en ijver” moeten betrachten zoals elke voorzichtige persoon. Voorzichtigheid betrachten zorgt ervoor dat het fonds een lager risico loopt op enorme verliezen.

Het is bekend dat cryptocurrencies zeer volatiel zijn. Digitale activa zijn nog steeds een nieuwe activaklasse en hun prijsbewegingen kunnen onverwacht en met grote marges fluctueren. Vanwege deze volatiliteit moeten deze activa nog een positie voor zichzelf creëren als waardige beleggingen voor het 401(k) pensioenspaarplan.

De DOL zorgen zijn gebaseerd op het toegenomen aantal financiële dienstverleners dat crypto wil adverteren als een investeringsoptie voor 401(k) vaste pensioenrekeningen. Een daarvan is ForUsAll Inc, dat in juni 2021 samenwerkte met de Coinbase beurs.

Cryptocurrencies zijn vluchtig

De afdeling heeft een blogpost uitgebracht waarin de vluchtige aard van cryptocurrencies wordt behandeld. In deze blogpost merkte de adjunct-secretaris van de Employee Benefits Security Administration (EBSA), Ali Khawar, op dat voorzichtigheid geboden was om pensioensparen te beschermen tegen risicovolle investeringen.

Khawar zei,

In dit vroege stadium van de geschiedenis van cryptocurrencies maakt de [DOL] zich echter ernstige zorgen over de beslissingen van plannen om deelnemers bloot te stellen aan directe investeringen in cryptocurrencies of aanverwante producten, zoals NFT’s, munten en crypto activa.

Volatiliteit is niet het enige dat cryptocurrencies riskant maakt. Digitale activa blijven zeer ongereguleerd. Dit stelt beleggers bloot aan de mogelijkheid van fraude die tot grote verliezen kan leiden.

Deze week ondertekende de Amerikaanse president, Joe Biden, een uitvoerend bevel over digitale activa. Het bevel drong er bij federale agentschappen op aan om te werken aan manieren om de cryptosector te reguleren. Dit zou kunnen leiden tot de ontwikkeling van een alomvattend regelgevingskader voor cryptovaluta en het stroomlijnen van de sector.

Het bericht US Department of Labor zegt dat crypto in pensioenplannen juridische aandacht zal trekken verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*