Crypto-Prijzen.nl

Upstream haalt $12,5 miljoen binnen in Series A ronde

Upstream haalt $12,5 miljoen binnen in Series A ronde

Upstream, het enige mobiele DAO en no-code platform dat iedereen kan gebruiken om zijn eigen DAO te lanceren, heeft aangekondigd dat het met succes een Series A financieringsronde van $ 12,5 miljoen heeft afgesloten.

Geleid door bestaande gewaagde ondernemingen van investeerders, trok de ronde de deelname van een andere bestaande investeerder in Ibex Investors. Nieuwe investeerders waren Tiger Global, Fenbushi Capital, Vayner Fund en Panoramic Ventures. Anderen waren de Medici Group, Alpaca VC en Human Ventures.

De Series A financiering brengt de totale financiering van het platform nu op $ 15,75 miljoen, zei Upstream in een persbericht.

De DAO naar iedereen brengen

Volgens het bedrijf zijn deze nieuwe fondsen bedoeld om de schaalvergroting van de Upstream Collectives te stimuleren. Dit is een alles-in-één DAO aanbod dat vandaag, woensdag 9 maart 2022, live is gegaan voor het publiek.

Upstream Collectives is sinds november vorig jaar in bèta, aldus het team. Omdat het een no-code platform is, betekent het live gaan dat alle hoofdfuncties van een DAO toegankelijk en voor iedereen toegankelijk zijn. Hier kunnen gebruikers eenvoudig DAO functies uitvoeren, zoals het runnen van een schatkist, stemmen en bestuur instellen.

Ook beschikbaar zijn elementen zoals token-gating, stemdelegatie, groepschat en toegang tot de portemonnee.

Het platform bezit momenteel meer dan $ 2 miljoen aan activa, volgens de details die in de release worden gedeeld.

We geloven dat Upstream het feitelijke platform zal zijn om DAO’s te bouwen en te beheren, en de infrastructuur voor Web3 gemeenschappen te ondersteunen“, zegt Eliot Durbin van boldstart ventures.

Volgens hem deed het Upstream platform “voor DAO’s wat Squarespace en Wix deden voor websites en Shopify voor eCommerce“. Deze platforms maakten het voor iedereen eenvoudig om toegang te krijgen tot hun functies en deze te gebruiken, wat Upstream voor DAO’s heeft gedaan.

Door het starten en beheren van een DAO gemakkelijk te maken, helpen we Web3 toegankelijker te maken, zodat iedereen het kan gebruiken“, zegt Alex Taub, medeoprichter van Upstream.

Taub en Michael Schonfeld zijn de mede-oprichters van Upstream. Ze hebben veel ervaring in de ruimte en hebben SocialRank mede opgericht, een platform voor sociale analyse dat ze later hebben verkocht. De twee ontmoetten elkaar in 2012 toen ze werkten bij het vroege cryptobedrijf Dwolla.

Het bericht Upstream haalt $12,5 miljoen binnen in Series A ronde verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*