Crypto-Prijzen.nl

UNICEF spreekt zijn bezorgdheid uit over crypto adoptie

UNICEF spreekt zijn bezorgdheid uit over crypto adoptie

De Verenigde Naties hebben zich aangesloten bij de lijst van wereldwijde instanties die hun bezorgdheid uiten over de stijgende crypto adoptie niveaus. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties wil kinderbeveiligingen opnemen die kinderen online beschermende maatregelen bieden.

Het rapport van UNICEF getiteld “Vooruitzichten voor kinderen in 2022” onderzoekt de effecten van wereldwijde trends zoals crypto op het leven van kinderen. Het rapport beoordeelde de effecten van de adoptie van cryptocurrencies op het leven van kinderen.

UNICEF maakt zich zorgen over groeiende crypto adoptie

Het rapport merkt op dat tegen het einde van 2021 de crypto sector een hogere acceptatiegraad had opgetekend. Het merkte op dat crypto nu mainstream was in 87 landen. Het rapport voegde er ook aan toe dat de meeste van deze landen nu op zoek waren naar de ontwikkeling van digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s).

Volgens het rapport zal het niveau van crypto adoptie in 2022 toenemen.

In veel landen kan een mogelijke alliantie ontstaan tussen regeringen, grote banken en beleggingsondernemingen tegen uitdagerbanken en op blockchain gebaseerde financiering.

De pandemie is ook toegeschreven aan de toenemende acceptatie van cryptocurrency. Het UNICEF rapport voegde eraan toe dat de economie een grote kans had om te herstellen, ondanks de economische gevolgen van de pandemie.

UNICEF zei dat de ontwikkelingen in de cryptosector de lokale en mondiale kaders zouden zien evolueren. Terwijl de ontwikkelingen in de sector zich ontvouwen, merkte de organisatie op: “de gevolgen voor kinderen staan op het spel”.

Ondanks de risico’s die uit de crypto ruimte komen, merkte UNICEF op dat er ook voordelen in de sector waren. De genoemde voordelen zijn onder meer efficiëntie in geldovermakingen en transparantie in de financiële sector.

Noodzaak om kinderen te beschermen

De Verenigde Naties waarschuwden voor de risico’s van een ongereguleerd regelgevingskader voor cryptovaluta. Gebrek aan regelgeving in de sector tast het financiële welzijn van kinderen aan, veroorzaakt instabiliteit in de financiële sector en tast de overheidsinkomsten aan.

Bovendien vormt de crypto ruimte ook een bedreiging voor het financiële systeem omdat het ongereguleerde transacties kan veroorzaken. De anonimiteit van de sector verhoogt ook het risico op het gebruik van cryptocurrencies bij kinderhandel, seksuele uitbuiting, kindermishandeling en financiële afpersing. Daarom zei UNICEF dat het het juiste moment was om cryptocurrencies te gebruiken om kinderen te beschermen.

La notizia UNICEF spreekt zijn bezorgdheid uit over crypto adoptie era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*