Crypto-Prijzen.nl

Uit onderzoek blijkt dat de blockchain een sleutelrol kan spelen bij de ontwikkeling van CBDC

Uit onderzoek blijkt dat de blockchain een sleutelrol kan spelen bij de ontwikkeling van CBDC

De blockchain kan een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van platforms voor digitale valuta (CBDC) van centrale banken over de hele wereld. Een persbericht onthulde dit nieuws op 12 december en merkte op dat Eesti Pank, de centrale bank van Estland, en Guardtime, een gerenommeerd Europees deep tech-bedrijf, een gezamenlijk onderzoeksproject hebben uitgevoerd en hebben ontdekt dat blockchain technologie meerdere voordelen heeft.

Volgens het persbericht gebruikten de twee entiteiten KSI Cash, een digitale valutatechnologie die op de KSI blockchain draait, om de technologische en operationele limieten van de blockchain en het gebruik ervan bij het ontwikkelen van CBDC’s te onderzoeken.

Na het testen van dit concept ontdekten Eesti Pank en Guardtime dat op blockchain gebaseerde digitale factuursystemen lineair schaalbaar en zeer efficiënt zijn. Naar verluidt heeft het KSI Cash systeem een end-to-end betalingstijd van 0,6 seconden en kan het tot twee miljoen transacties per seconde verwerken.

Bovendien heeft het platform een kleinere ecologische voetafdruk en een lager energieverbruik dan de huidige instantbetalingsnetwerken. Eesti Pank en Guardtime ontdekten met name dat KSI Cash 70 µWh (micro-Wattuur) per transactie gebruikte, wat overeenkomt met 16 microgram CO2.

Aan de andere kant verbruikt één Visa transactie 0,1 Wh (Wattuur). Bitcoin (BTC/USD) verbruikt veel meer, waarbij elke transactie 1 MWh (Megawattuur) verbruikt. Het is vermeldenswaard dat 1 MWh gelijk is aan één biljoen µWh.

Eesti Pank en Guardtime zeiden tegen het systeem:

Het project heeft de belasting van hulpbronnen gemeten tijdens het testen en een indirecte beoordeling van de CO2 voetafdruk van het systeem toonde een uitstoot van 32 ton CO2 per jaar, uitgaande van een stroombehoefte van 14 kW.

Naadloze integratie met huidige beveiligingssystemen

Uit het onderzoek bleek ook dat KSI Cash kan worden geïntegreerd met bestaande e-ID schema’s. Deze mogelijkheid maakt het gemakkelijk om de details van Know Your Customer (KYC) te controleren, waardoor het onboardingproces een fluitje van een cent wordt.

Eesti Pank en Guardtime zijn van mening dat het mogelijk is om privacybeschermende architecturen in een dergelijk systeem te introduceren en ze compatibel te maken met analyses die nodig zijn voor het toezicht op het witwassen van geld.

De onderzoekspartners voegden eraan toe dat,

Digitale facturen bieden de privacy- en programmeerbaarheidsvoordelen van tokens, maar kunnen ook in accountachtige portefeuilles worden bewaard, terwijl de bewaarlaag die in de test werd gebruikt compatibiliteit met conventionele betalingsinfrastructuren mogelijk maakte.

Ze merkten verder op dat het beveiligingsmodel van KSI Cash de systeemactiviteiten cryptografisch verifieert. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Bovendien bleek het systeem bestand tegen aanvallen van binnenuit en buitenstaanders, evenals kwantumaanvallen.

The post Uit onderzoek blijkt dat de blockchain een sleutelrol kan spelen bij de ontwikkeling van CBDC appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*