Crypto-Prijzen.nl

Trust Machines haalt $150 miljoen op om Web3 apps op Bitcoin te bouwen

Trust Machines haalt $150 miljoen op om Web3 apps op Bitcoin te bouwen

Trust Machines, een organisatie die mede is opgericht door voormalig Stacks oprichter Muneeb Ali en Princeton University Computer Science Professor JP Singh, heeft $ 150 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde.

Een rapport onthulde dit nieuws op 3 februari en merkte op dat de financieringsronde bedrijven als Breyer Capital, Digital Currency Group, GoldenTree, Hivemind en Union Square Ventures omvatte.

Volgens het rapport wil Trust Machines deze fondsen gebruiken om Bitcoin uit te breiden als een Web3 platform. Het bedrijf is met name van plan gebruik te maken van het recente succes van Stacks, een programmeerlaag voor Bitcoin, om een ecosysteem van applicaties te bouwen die het ware potentieel van het netwerk ontsluiten.

Ali, die tevens de CEO van Trust Machines en de uitvoerend voorzitter van Hiro is, merkte op:

Met de vroege basis gebouwd, is het tijd om je te concentreren op het ontsluiten van het volgende niveau van applicaties en platformtechnologie op Bitcoin, het verbeteren van de platforms voor snelheid, schaal en functionaliteit, en het maken van Bitcoin apps een realiteit voor honderden miljoenen gebruikers. Daarom hebben we Trust Machines gelanceerd.

BTC kan meer zijn dan een waardeopslag

Jim Breyer, oprichter en CEO van het bedrijf, legt uit waarom Breyer Capital investeerde in Trust Machines en zei dat zijn bedrijf gelooft dat BTC meer kan zijn dan een waardeopslag. Volgens hem kan het Bitcoin netwerk ook de afwikkelingslaag en het platform voor Web3 zijn.

Breyer merkte verder op,

Muneeb en JP hebben al veel bereikt door Bitcoin programmeerbaar te maken met use-cases zoals uitleentoepassingen en DAO’s. We zijn verheugd om Trust Machines en hun missie te ondersteunen om Bitcoin te helpen zijn potentieel te bereiken.

Ali legde uit waarom Trust Machines aan een reis begon om Web3 applicaties op Bitcoin te introduceren, en zei eerder dat hij het netwerk als de beste en meest gedecentraliseerde geldlaag beschouwt. Dat zei hij tijdens de Mainnet conferentie van Messari in 2021.

Hij wees erop dat rond de Ethereum blockchain ongeveer 1% van de BTC in omloop is in de vorm van ingepakte Bitcoin (wBTC), een ERC-20 token dat de vlaggenschip cryptocurrency vertegenwoordigt. Met dit token kunnen BTC houders communiceren met gedecentraliseerde financiële (DeFi) apps op Ethereum.

Volgens Ali betekent het bestaan van wBTC dat er vraag is naar het gebruik van Bitcoin (BTC/USD) in slimme contracten. Hiertoe probeert hij de noodzaak om BTC als een token in een andere slimme contractketen te verpakken te omzeilen en de slimme contractfunctionaliteit rechtstreeks naar zijn netwerk te brengen.

La notizia Trust Machines haalt $150 miljoen op om Web3 apps op Bitcoin te bouwen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*