Crypto-Prijzen.nl

TRON oprichter Justin Sun besteedt $2 miljoen aan NFT’s

TRON oprichter Justin Sun besteedt $2 miljoen aan NFT’s

Justin Sun, de oprichter van TRON (TRX/USD), tweette dat hij drie edities van Digital Zones had gekocht voor 569 Ether, wat overeenkomt met $ 2 miljoen, en ze aan de APENFT Foundation had geschonken. Hij kocht de NFT werken Edition 92 van Series 7 en, 83 en 84 van Series 6. De serie is gemaakt door kunstenaar Mitchell F. Chan en dateert oorspronkelijk uit de jaren 60.

Digital Zones is geïnspireerd op Zone de sensibilite picturale immaterielle, een kunstwerk gemaakt door de beroemde Franse kunstenaar Yves Klein. Mitchell Chan produceerde acht DZ series met in totaal 101 NFT’s. Het kunstwerk van Klein neemt de vorm aan van bonnetjes.

Digital Zones is een van de eerste NFT’s op Ethereum

Toen Chan in 2017 hoorde over Ethereum (ETH/USD), besloot hij Kleins project om te zetten in een NFT met behulp van blockchain technologie, waarmee hij de kloof overbrugde naar niet-tastbare conceptuele kunst. Hij schreef ook een gedetailleerd blauwboek voor Digital Zones.

De timing van het slaan maakt Digital Zones een van de vroegste NFT’s op Ethereum, de tweede alleen voor de legendarische Cryptopunk. Het debuteerde op InterAccess in Toronto en werd een van de eerste NFT kunstwerken die in een conventionele kunstgalerie te zien waren.

Alle edities uitverkocht

Toen de NFT industrie steeds groter werd, werd de enorme waarde van dergelijke NFT’s duidelijk. Alle edities van Chan zijn uitverkocht, behalve enkele edities in Series 0 die hij bezit. Op de secundaire markt wisselen ze van eigenaar met een minimum van 200 ETH. Naar verluidt zal Digital Zones Edition 10 van Series 0 tussen 14 en 21 oktober worden geveild op Sotheby’s.

Justin Sun is een ervaren NFT verzamelaar

Sinds maart heeft de oprichter van TRON NFT kunstwerken gekocht van Warhol, Picasso en andere eminente kunstenaars. Hij heeft ook werken gekocht van Pak, Beeple en andere cryptokunstenaars van Christie’s, Sotheby’s en Nifty Gateway.

TRC-721 standaard die wordt gebruikt om eigendom in kaart te brengen

De TRC-721 standaard wordt gebruikt om het eigendom van deze kunstwerken in de openbare keten van TRON in kaart te brengen. Daar worden ze permanent opgeslagen. TRON staat bekend om zijn uitgebreide NFT ecosysteem met solide hardware en software. Het heeft meer dan 56 miljoen gebruikers, het grootste aanbod van stablecoins in omloop over de hele wereld en meer dan 2,4 miljard transacties.

The post TRON oprichter Justin Sun besteedt $2 miljoen aan NFT’s appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*