Crypto-Prijzen.nl

Tron lanceert gedecentraliseerde algoritmische stablecoin genaamd USDD

Tron lanceert gedecentraliseerde algoritmische stablecoin genaamd USDD

Tron’s USDD zal meer lijken op Terra’s UST, en richt zich op $10 miljard aan reserves, zei oprichter Justin Sun.

Tron zal op 5 mei 2022 zijn gedecentraliseerde algoritmische stablecoin genaamd USDD (Decentralized USD) lanceren. De oprichter van Tron, Justin Sun, kondigde de ontwikkeling aan in een open brief.

De nieuwe stablecoin zal ook beschikbaar zijn op Ethereum en de BNB Chain, met dit mogelijk via Tron’s BTTC cross-chain-oplossing.

USDD als een algoritmische stablecoin is anders dan de traditionele stablecoin zoals Tether (USDT) of USD Coin (USDC). Als zodanig wordt de stablecoin niet ondersteund door contanten of andere financiële activa, maar door cryptocurrencies.

De USDD stablecoin wordt gekoppeld aan TRX als de onderliggende waarde en zal het ‘mint-and-burn’-mechanisme bevatten dat vergelijkbaar is met dat van Terra’s UST. Het mechanisme zou TRX moeten verbranden om het slaan van USDD mogelijk te maken.

Terra-CEO Do Kwon heeft commentaar geleverd op de ‘mint-and-burn’-functionaliteit en de stap van Tron om USDD te lanceren als een signaal van wat ons te wachten staat in termen van de toekomst van gedecentraliseerde economieën. En het is een scenario dat critici niet begrijpen, voegde hij eraan toe.

Gedecentraliseerde economieën verdienen gedecentraliseerd geld – elke blockchain zal binnenkort op dect-stallen draaien

Als de meest gedecentraliseerde stablecoin in de menselijke geschiedenis, zal USDD financiën voor iedereen toegankelijk maken door wiskunde en algoritmen toe te passen. Het zal permanent bestaan zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde entiteit ”, tweette TRON DAO.

$10 miljard aan reserves

Ondersteuning voor USDD valt in eerste instantie op TRON DAO Reserve, een gedecentraliseerde autonome organisatie die de bewaarservice van een enorme reserve ter waarde van $ 10 miljard zal afhandelen. De reserve zal volgens Sun bestaan uit “zeer liquide activa die zijn opgehaald bij initiatiefnemers van de blockchain-industrie.

Bij het vroege beheer van de stablecoin zullen ook grote blockchain-instellingen betrokken zijn, die samen met TRON DAO het onderpand zullen beheren en volledige convertibiliteit zullen garanderen.

Terra’s UST-reserves omvatten een in Bitcoin (BTC) uitgedrukte holding die naar verwachting zal groeien tot $10 miljard. Momenteel bedragen de reserves ongeveer $1,63 miljard aan BTC. Terra kocht onlangs ook $100 miljoen aan Avalanche (AVAX).

TRX prijs

De aankondiging van Sun wekte de belangstelling van investeerders op, waarbij de prijs van het inheemse TRX vrijdag met meer dan 7% steeg toen het nieuws op de markt kwam.

Het TRX/USD-paar, dat op 5 januari 2018 zijn hoogste punt ooit van $0,23 bereikte, steeg naar een intraday-high van $0,074. Met wijdverbreide zwakte in de markt is sindsdien echter een deel van de winst verminderd en handelt momenteel rond de $0,067.

The post Tron lanceert gedecentraliseerde algoritmische stablecoin genaamd USDD appeared first on Cryptostart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*