Crypto-Prijzen.nl

Trezor hardware wallet om het Zwitserse reisregelprotocol te integreren

Trezor hardware wallet om het Zwitserse reisregelprotocol te integreren

Trezor hardware wallet zal een geautomatiseerde manier toepassen om het eigendomsbewijs van een cryptocurrency wallet te delen. Deze regel is van toepassing wanneer een gebruiker transacties uitvoert met een cryptocurrency beurs die is gereguleerd in Zwitserland.

Trezor gaat het Address Ownership Proof Protocol (AOPP) implementeren. Dit protocol is ontworpen om te voldoen aan de antiwitwasvereisten die zijn ontwikkeld door de Zwitserse toezichthoudende autoriteit voor de financiële markten (FINMA).

Trezor voldoet aan de Zwitserse regelgeving

Het crypto regelgevingskader in Zwitserland vereist de verificatie van privé portefeuilles die transacties uitvoeren met virtuele activaserviceproviders (VASP’s) die in het land actief zijn. Dit is een uitbreiding van de aanbevelingen van de Financial Action Task Force (FATF).

Zwitserland is niet het enige land dat pleit voor verificatie bij cryptotransacties, aangezien Singapore een vergelijkbaar regelgevingskader voor cryptovaluta heeft. De twee landen vereisen identificatie bij transacties van meer dan $ 1000.

Om het eigendom van privé wallets te bepalen, vereisen VASP’s in Zwitserland dat gebruikers een screenshot van hun portemonnee sturen. De beurs kan ook een “Satoshi test” uitvoeren, waarbij een bepaald aantal munten wordt ingesteld op een geverifieerde portemonnee.

Een gebruiker kan zich ook handmatig aanmelden bij zijn portemonnee met een privésleutel. Via AOPP is het handmatige ondertekeningsproces echter geautomatiseerd en eenvoudiger gemaakt.

Marek Palatunis, de CEO van SatoshiLabs, het bedrijf achter de Trezor hardwareportemonnee, merkte op dat gebruikers door de voordelen van AOPP, zoals eenvoud en snelheid, op een veilige manier hun munten kunnen opnemen.

De reisregel zal een opmerkelijk effect hebben op het crypto raamwerk in Zwitserland. Ongeveer 95% van de transacties die via Zwitserse VASP’s worden gedaan, worden verzonden naar externe beurzen zoals Binance, die de reisregel nog moeten implementeren. Daarom moeten klanten in Zwitserland cryptotransacties uitvoeren via hun niet-bewarende portemonnee.

De reisregel implementeren

De FATF heeft de reisregel geformuleerd om ervoor te zorgen dat VASP’s voldoen aan de wetten tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De reisregel wordt wereldwijd aangenomen en Zuid-Korea is hier streng in geweest.

Beurzen in Zuid-Korea zijn aangespoord om ervoor te zorgen dat privé portefeuilles worden geverifieerd. Sommige van de toonaangevende beurzen in het land hebben zich aan de regel gehouden, aangezien er een deadline van maart is, waarna beurzen die niet aan de regels voldoen, meer worden gecontroleerd.

La notizia Trezor hardware wallet om het Zwitserse reisregelprotocol te integreren era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*