Crypto-Prijzen.nl

Topfunctionarissen van de Fed uitgesloten van handel in aandelen, obligaties en crypto

Topfunctionarissen van de Fed uitgesloten van handel in aandelen, obligaties en crypto

Federal Reserve

De Amerikaanse Federal Reserve neemt maatregelen om de instelling te beschermen tegen een ethisch schandaal. De instelling heeft een restrictief beleid aangenomen ten aanzien van haar ambtenaren op het gebied van beleggen en handelen.

In 2020 werd de Federal Reserve overspoeld door een schandaal waarbij drie topfunctionarissen zich bezighielden met ongebruikelijke handelsactiviteiten. De ambtenaren zijn inmiddels afgetreden.

Federal Reserve verbiedt topfunctionarissen van crypto- en aandelenhandel

De Federal Reserve heeft nieuwe regels goedgekeurd die,

Ernaar streven het vertrouwen van het publiek in de onpartijdigheid en integriteit van het werk van het Comité te ondersteunen door te waken voor zelfs maar de schijn van belangenverstrengeling.

De regels zijn al goedgekeurd door het Federal Open Market Committee. Als een van de officials de regel overtreedt, zal de kwestie worden aangepakt, afhankelijk van de omvang van de overtreding. De sancties die zullen worden toegepast in geval van een overtreding zijn niet bekendgemaakt.

De Federal Reserve wordt momenteel onder de loep genomen en haar voorzitter, Jerome Powell, lijkt hard te werken om veranderingen door te voeren. Senator Elizabeth Warren wees op een “cultuur van corruptie” bij de instelling. De inspecteur-generaal van de Fed onderzoekt de handelsactiviteiten van de instelling.

Volgens de nieuwe regels zal een hoge functionaris van de Federal Reserve hun investeringsopties beperken tot gediversifieerde producten zoals exchange-traded funds (ETF’s) en onderlinge fondsen. Ambtenaren mogen geen aandelen, effecten, obligaties, grondstoffen, cryptocurrencies, vreemde valuta, derivatencontracten, margehandel en sectorfondsen aanhouden.

De regels worden op 1 mei van kracht en de betrokken functionarissen krijgen 12 maanden de tijd om hun bestaande transacties te sluiten. Nieuwe ambtenaren krijgen zes maanden de tijd.

Ethisch schandaal bij de Federal Reserve

Vorig jaar namen Eric Rosengren en Robert Kaplan, twee topfunctionarissen van de Federal Reserve, ontslag nadat hun handelsactiviteiten argwaan hadden gewekt. Volgens de vicevoorzitter, Richard Clarida, verkocht Rosengren in februari 2020 voor meer dan $ 1 miljoen aan aandelen in een Amerikaans aandelenfonds en gebruikte hetzelfde bedrag om in hetzelfde fonds te investeren een dag voor een grote aankondiging van de Fed.

Aan de andere kant heeft Kaplan in 2020 voor meer dan 41 miljoen aan financiële transacties gedaan, wat samenviel met een plan van de Fed om de economie en de vastgoedsector te belazeren.

La notizia Topfunctionarissen van de Fed uitgesloten van handel in aandelen, obligaties en crypto era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*