Crypto-Prijzen.nl

Top DeFi 2.0 projecten die volgend jaar van de grond komen

Top DeFi 2.0 projecten die volgend jaar van de grond komen

In november 2021 groeide de totale waarde van DeFi (TVL) met 990x tot een indrukwekkende $ 269 miljard. Een van de belangrijkste DeFi projecten die naar voren kwamen, waren Curve (CRV/USD), Compound (COMP/USD), Aave (AAVE/USD), MakerDAO (MKR/USD), Yearn Finance (YFI/USD) en Sushiswap.

Veel beleggers namen de term ‘Defi 2.0’ over toen deze vroege spelers zich ontwikkelden. 2.0 belooft het gebruik van kapitaal te verbeteren, nieuwe financiële technologie te lanceren en de gebruikerservaring te verbeteren. Volgens Yahoo Finance zijn de drie belangrijkste projecten die in 2022 van start gaan Abracadabra, Olympus en Convex Finance.

Problemen opgelost door DeFi 2.0

DeFi 1.0 was innovatief omdat het pools creëerde waarvan de liquiditeit werd geleverd door gebruikers. Steeds meer mensen begonnen middelen uit de pool te halen om hun eigen cryptoprojecten te financieren en daarmee begonnen er problemen te ontstaan. Onder hen zijn:

  • LP tokens verkopen zonder een aantrekkelijk stakingsmechanisme
  • Meer tokens vrijgeven als LP beloningen, toenemende druk om te verkopen
  • Kapitaalinefficiëntie
  • Lenen vereist overgezekerde activa

Abracadabra: waarde toevoegen en kapitaal beter benutten

Abracadabra genereert stablecoins door activa te veel te onderpanden, zoals MakerDAO. In tegenstelling tot dit, belooft het uitleenplatform activa met opbrengsten. U kunt een rentedragend token gebruiken om MIM, een aan dollar gekoppelde stablecoin, te munten of te lenen, waardoor liquiditeit wordt vrijgemaakt en de inkomsten van houders worden verhoogd.

Met Abracadabra kunt u rentedragende activacertificaten liquideren om meer geld te verdienen, te profiteren van stabiele rentetarieven en lage leenkosten, en te genieten van de goede liquiditeit van MIM op de multi-chaincurve. Abracadabra verkleint ook de kans op liquidatie omdat de waarde van onderpandactiva toeneemt.

Olympus DAO: een stabiel alternatief voor crypto- en liquiditeitsmining

Olympus DAO gebruikt de innovatieve benadering om een obligatiemechanisme te gebruiken om een alternatief te creëren voor het liquiditeitsminingmodel. Het kan LP posities kopen om liquiditeit in het bezit van het protocol te creëren door OHM, het oorspronkelijke token, met korting uit te geven. Hoe hoger de prijs, hoe hoger het rendement van deelname aan de verpanding, omdat elke OHM wordt gedekt door 1 DAI.

Convex: een nieuwe en verbeterde gebruikerservaring

Op 3 juni verdreef Convex Yearn als het platform met het hoogste percentage CRV vergrendeld. Het heeft tot doel de intuïtiviteit te verbeteren door een one-stop-platform te lanceren om CRV liquiditeit toe te zeggen en te ontginnen. Convex ontwikkelt het CRV ecosysteem door de vergoeding voor CRV houders en liquiditeitsverschaffers te verhogen en het proces van Curve en CRV verpanding en vergrendeling te vereenvoudigen.

The post Top DeFi 2.0 projecten die volgend jaar van de grond komen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*