Crypto-Prijzen.nl

Top 3 privacy cryptocurrencies voor januari 2022

Top 3 privacy cryptocurrencies voor januari 2022

Een belangrijk doel van de cryptocurrency industrie had te maken met privacy. Satoshi Nakamoto en andere crypto “evangelisten” zijn van mening dat op fiat gebaseerde valuta’s schade toebrengen door overheidsinstanties te veel macht te geven. Toch hebben populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin enkele mazen in de privacy die zijn geschonden door actoren zoals de FBI. Laten we dus eens kijken naar de top 3 privacy cryptocurrencies om te kopen.

Monero

Monero (XMR/USD) is de grootste privacygerichte cryptocurrency ter wereld. Het heeft een totale marktkapitalisatie van meer dan $ 4,5 miljard, waarmee het de 45e grootste cryptocurrency ter wereld is.

Monero gebruikt strikte codering die het voor iedereen relatief onmogelijk maakt om transacties te volgen. De Internal Revenue Service (IRS) maakte zich inderdaad grote zorgen over de munt dat het $ 600k betaalde voor mensen om zijn netwerk te kraken.

De prijs van Monero heeft het de afgelopen maanden echter niet goed gedaan. De prijs is met ongeveer 55% gecrasht ten opzichte van het hoogste niveau in 2021. De ranglijst is ook in een neerwaartse trend, ook al is het volume aan Monero transacties gestegen.

Deze trage prestatie komt deels doordat Monero een proof-of-work (PoW) netwerk is en dat het geen sexy cryptocurrency is. In tegenstelling tot vele anderen haalt het zelden de krantenkoppen.

Decred

Decred (DCR/USD) is een toonaangevende op privacy gerichte cryptocurrency die proof-of-work (PoW) en proof-of-stake (PoS) technologie combineert. Het PoW mechanisme heeft een BLAKE-256 heeft een algoritme en wordt exclusief gedolven door ASIC mijnwerkers. Het maakt ook gebruik van een proof-of-stake technologie die ervoor zorgt dat blokken moeten worden geverifieerd door 3 of meer tickets.

De Decred prijs deed het goed in 2021 en steeg met ongeveer 100%. Het is nu met ongeveer 71% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in 2021. Deze daling heeft ook zijn ranglijst onder cryptocurrencies gesleept. Toch is er een kans dat het in januari 2022 terugkeert.

ZCash

ZCash (ZEC/USD) is na Monero de grootste privacymunt ter wereld. Het heeft een gecombineerde marktkapitalisatie van meer dan $ 1,8 miljard. Het steeg naar een recordhoogte van $ 260 in 2021 en wist vervolgens de meeste van die winsten teniet en handelt op $ 70.

ZCash gebruikt een eenvoudige aanpak om de beveiliging van zijn netwerk te verbeteren. Het heeft twee transactietypes, bekend als t en z. Z-adressen beginnen met az terwijl t-transacties beginnen met een t. Een Z-naar Z-transactie verschijnt op de openbare blockchain, maar de adressen en memo zijn niet zichtbaar. Een t-to-t transactie vindt plaats zoals Bitcoin en de details ervan zijn te zien in de openbare blockchain.

The post Top 3 privacy cryptocurrencies voor januari 2022 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*