Crypto-Prijzen.nl

Timo Lehes zegt dat SEC de BTC ETF van VanEck heeft afgewezen

Timo Lehes zegt dat SEC de BTC ETF van VanEck heeft afgewezen

Timo Lehes, de algemeen directeur van Swarm Capital, is van mening dat de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) de Bitcoin ETF van VanEck heeft afgewezen omdat de markt er nog niet klaar voor is. Lehes deelde eerder vandaag zijn gevoelens en merkte op dat de autoriteit niet bereid lijkt om consumenten bloot te stellen aan de BTC spotmarkt omdat ze zich nog steeds ongemakkelijk voelt met manipulatie op de BTC markt.

Volgens hem maakt de SEC zich zorgen over hoe machtige spelers de markt van BTC kunnen bespelen. Hij merkte verder op dat de primaire taak van de toezichthouder de bescherming van beleggers is. Als zodanig is het ontkennen van VanEck’s BTC ETF gewoon de SEC die zijn werk doet. Lehes koos de kant van de waakhond en zei dat mensen de SEC niet kunnen beschuldigen van hardhandigheid voor het afwijzen van de BTC ETF aanvraag op de spotmarkt.

Lehes voegde eraan toe dat

De combinatie van crypto activa en spot ETF’s brengt twee van de grootste innovaties op het gebied van financiën in de afgelopen 30 jaar samen. Maar het is duidelijk dat de toezichthouder denkt dat de markt er nog niet klaar voor is. SEC voorzitter Gary Gensler heeft het overduidelijk gemaakt dat hij de voorkeur geeft aan op futures gebaseerde contracten boven spotprijs ETF’s als het gaat om Bitcoin en crypto op grotere schaal.

De executive van Swarm Capital voegde eraan toe dat crypto alleen succesvol en duurzaam kan worden als spelers in de sector werken binnen het kader dat de SEC schetst.

SEC noemt gebrek aan regulering als reden voor afwijzing van ETF

De opmerkingen van Lehes komen nadat de SEC de VanEck BTC ETF op vrijdag ontkende, uit bezorgdheid over frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken op de BTC markt. Volgens de effectentoezichthouder zou goedkeuring van de ETF de bovenstaande praktijken op gereglementeerde markten hebben geïntroduceerd. Als zodanig handelde het op een manier die investeerders en het algemeen belang beschermt.

Daarvoor keurde de waakhond de afgelopen maand de allereerste crypto gerelateerde ETF aanvraag in de VS goed. Het product in kwestie is ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), die de toekomstige markt van BTC volgt. Als gevolg van de goedkeuring steeg BTC naar nieuwe hoogten.

Sinds begin november handelt Bitcoin (BTC/USD) boven de $ 60.000,00 (£ 44.684,70). Dit momentum zorgde ervoor dat de munt op 10 november een nieuwe ATH neerzette op $ 68.789,63 (£ 51.230,73). Nu de bulls uitgeput waren, begon BTC te dalen en handelde het zo laag op $ 59.016,34 (£ 43.952.12) eerder vandaag. Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 60.846,45 (£ 45.315,09), wat een verlies van 5,66% in de afgelopen 24 uur aangeeft.

The post Timo Lehes zegt dat SEC de BTC ETF van VanEck heeft afgewezen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*