Crypto-Prijzen.nl

THORChain (RUNE) zegt dat het $4,9 miljoen heeft verloren in een recente DeFi aanval

THORChain (RUNE) zegt dat het $4,9 miljoen heeft verloren in een recente DeFi aanval

Cross-chain gedecentraliseerde beurs (DEX) THORChain is het nieuwste bedrijf geworden dat een exploit heeft ondergaan, met details van een miljoenenaanval.

De beurs werd gehackt voor 4.000 ETH (ongeveer $ 5 miljoen). De vorige schatting was echter zo hoog als 13.000 ETH, maar THORChain (RUNE/USD) onthulde in een verklaring dat het platform $ 4,9 miljoen verloor door de exploit.

“Dit is een teleurstellend moment voor iedereen, maar LP’s en Nodes zouden onaangetast moeten blijven nadat alles is hersteld”, zei ThorChain via zijn officiële Twitter account.

Door een bug in Bitrost konden de hackers slagen

Tijdens het onderzoek naar het hackincident kwam aan het licht dat een kwetsbaarheid in Bitfrost de deur opende voor de hackers om te slagen. Het DeFi protocol verbindt Polkadot met verschillende andere proof-of-stake blockchains. Volgens het rapport heeft de ETH Bifrost onlangs een update ondergaan om composability mogelijk te maken. Maar de dreigingsactoren maakten gebruik van de bestaande bug om een aanval op de router te lanceren.

THORChain heeft op 16 juli op zijn Telegram kanaal aangekondigd dat het werkelijke cijfer veel lager is dan wat eerder is gepost.

De kwetsbaarheid is verholpen

Hoewel het bedrijf de exploit nog steeds onderzoekt en de details nog vaag zijn, kondigde het aan dat meer details over de aanval bekend zullen worden gemaakt zodra er meer informatie bekend is.

Als gevolg van de exploit moest het in april door ThORChain gelanceerde multi-chain ChaosNet DEX-protocol worden stopgezet nadat de hack was ontdekt.

De ontwikkelaars verzekeren gebruikers echter dat ze niet in paniek moeten raken omdat er genoeg geld in de schatkist is om het verlies te dekken. Tegelijkertijd heeft de exchange de aanvaller gevraagd contact met hen op te nemen voor een premie in ruil voor het gestolen geld.

Thorchain ontwikkelaars zeggen dat ze al een fix hebben geïnitieerd voor de bug die werd misbruikt voor de aanval. Ze hebben knooppuntoperators aangemoedigd om hun software zo snel mogelijk bij te werken.

The post THORChain (RUNE) zegt dat het $4,9 miljoen heeft verloren in een recente DeFi aanval appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*