Crypto-Prijzen.nl

The Lemonade Foundation gebruikt blockchain

The Lemonade Foundation gebruikt blockchain

The Lemonade Foundation, een non-profit organisatie opgericht door Lemonade die technologie wil gebruiken om sociale en ecologische veranderingen teweeg te brengen, heeft een nieuw op blockchain gebaseerd initiatief aangekondigd dat erop gericht is de meest kwetsbare kleine boeren te beschermen tegen de gevaren van klimaatverandering.

Het project wordt “The Lemonade Crypto Climate Coalition” genoemd en werkt samen met verschillende blockchain platforms, zei de in New York gevestigde non-profit organisatie dinsdag.

Enkele van de leden in de coalitie zijn Chainlink, Avalanche, DAOstack en Etherisc. We hebben ook het Duitse herverzekeringsbedrijf Hannover Re, het in Kenia gevestigde insurtech Pula en het Amerikaanse weertechnologiebedrijf Tomorrow.io.

Slimme contracten in plaats van verzekeringen

Volgens The Lemonade Foundation hebben de leden samen een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) gevormd. Het collectieve doel van het crypto-gerichte project is het bouwen en distribueren van “tegen kostprijs, onmiddellijke, parametrische weersverzekeringen voor zelfvoorzienende boeren en veehouders in opkomende markten“.

Door een DAO te gebruiken in plaats van een traditionele verzekeringsmaatschappij, slimme contracten in plaats van verzekeringspolissen en orakels in plaats van claimprofessionals, verwachten we de gemeenschappelijke en gedecentraliseerde aspecten van Web3 en realtime weergegevens te gebruiken om betaalbare en onmiddellijke klimaatverzekeringen te leveren aan de mensen die het het hardst nodig hebben”, zegt Daniel Schreiber, directeur van The Lemonade Foundation.

Het klimaatverzekeringsproject zal eerst in Afrika van start gaan, naar verwachting zal dit binnen het jaar gebeuren.

Volgens de in Kenia gevestigde landbouwverzekeraar Pula zijn er bijna 300 miljoen kleinschalige boeren in Afrika. De meeste van hen worden beïnvloed door reële klimaatrisico’s, zonder toegang tot traditionele, op schadeloosstelling gebaseerde verzekeringen.

Dit is waar de kracht van de Lemonade Crypto Climate Coalition van pas komt: een on-chain oplossing die onmiddellijk op grote schaal impact kan hebben, stelt boeren in staat eindelijk financieel beschermd te worden tegen de steeds vaker voorkomende risico’s zoals droogte“, zei mede-oprichter van Pula Rose Goslinga in een verklaring.

Volgens gegevens op de website van de startup heeft Pula momenteel 5,1 miljoen boeren verzekerd.

Op Avalanche gebaseerde dApp

Volgens details gedeeld met Invezz, zal de DAO draaien op het Avalanche netwerk.

Boeren krijgen toegang tot de verzekeringsdiensten via een gedecentraliseerde applicatie (dApp) op het proof-of-stake platform, waar ze mobiele betalingen kunnen doen of ontvangen in wereldwijde stablecoins of lokale valuta.

The Lemonade Foundation zorgt voor de eerste financiering, terwijl de andere bijdragen aan de liquiditeit. Er zal ook een governance-token worden toegewezen aan degenen in de bredere gemeenschap die bijdragen aan de DAO.

Het bericht The Lemonade Foundation gebruikt blockchain verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*