Crypto-Prijzen.nl

The Graph haalt $50 miljoen op in financieringsronde

The Graph haalt $50 miljoen op in financieringsronde

The Graph (GRT/USD), een startup die zichzelf omschrijft als de Google voor blockchains, heeft $ 50 miljoen opgehaald in een nieuwe financieringsronde die donderdag werd aangekondigd en geleid door Tiger Global, meldde CoinDesk.

De grafiek indexeert informatie die blockchains bevatten. FinTech Collective, Fenbushi Capital, Reciprocal Ventures en Blockwall Digital Assets Fund namen ook deel aan de ronde.

Indexeren en opvragen van blockchain gegevens

Er zijn veel gecompliceerde verbindingen nodig voor het goed functioneren van Web 3, de op blockchain gebaseerde volgende generatie van internet.

The Graph is een protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain gegevens met behulp van subgrafieken. Dit zijn open-source API’s, die ontwikkelaars eenvoudig toegang geven tot die informatie. API’s (application programming interfaces) zorgen ervoor dat computerprogramma’s met elkaar kunnen communiceren.

Ondersteunt gegevens van 26 blockchains

De grafiek ondersteunt het indexeren van gegevens van 26 verschillende blockchain netwerken, waaronder Ethereum (ETH/USD), NEAR Protocol (NEAR/USD), Arbitrium, Ethereum L2 blockchain Optimism, Polygon (MATIC/USD), Avalanche (AVAX/USD), Celo (CELO/USD), Fantom (FTM/USD), Moonbeam en IPFS.

Uniswap en Decentraland gebruiken Graph API’s

Op dit moment gebruiken platforms als Uniswap (UNI/USD), Synthetix, KnownOrigin, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Audius en Decentraland (MANA/USD) de open-source API’s van The Graph.

John Curtius, een partner bij Tiger Global, merkte op:

We verwachten een exponentiële toename van de gegevens die worden opgeslagen op blockchains, vooral gezien het tempo waarin de markt van biljoenen dollars het afgelopen jaar is gegroeid. The Graph is een van de belangrijkste pijlers van het decentrale web.

Over The Graph

The Graph heeft een wereldwijde community, die vanaf oktober 2020 meer dan 200 Indexer Nodes in het testnet en meer dan 2.000 curatoren in het curatorprogramma omvatte.

Om netwerkontwikkeling te financieren, heeft The Graph geld ingezameld van communityleden, strategische VC’s en invloedrijke individuen in de blockchain gemeenschap, waaronder Coinbase Ventures, DCG, Framework, ParaFi Capital, CoinFund, DTC, Multicoin, Reciprocal Ventures, SPC, Tally Capital en anderen.

Over Tiger Global

Tiger Global Management, LLC is een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Het richt zich voornamelijk op internet-, software-, consumenten- en financiële technologie industrieën.

Tiger Global heeft twee strategieën die elk ongeveer dezelfde hoeveelheid kapitaal beheren. De public equity activiteiten gebruiken aandelenstrategieën om te beleggen in beursgenoteerde bedrijven.

De private equity strategie is gericht op op groei gerichte particuliere bedrijven van de vroege tot de late stadia, met de nadruk op bedrijven in de VS, China en India.

La notizia The Graph haalt $50 miljoen op in financieringsronde era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*