Crypto-Prijzen.nl

Thaise wetgever zegt dat het belasten van crypto transacties investeerders kan ontmoedigen

Thaise wetgever zegt dat het belasten van crypto transacties investeerders kan ontmoedigen

Het Thaise parlementslid Watanya Wongopasi van de regeringspartij heeft gewaarschuwd dat crypto investeerders terugschrikken om geld in de sector te injecteren als de accijnsafdeling begint met het belasten van transacties. Ze zei dit in een Facebook bericht op 20 januari en drong er bij de accijnsafdeling op aan om due diligence uit te voeren voordat er belastingen worden geheven op cryptohandel.

Het Facebook bericht bevatte een samenvatting van een virtuele bijeenkomst van leden van de Thaise commissie voor monetaire zaken, financiën, financiële instellingen en financiële markt. Tijdens de vergadering bespraken de commissieleden verschillende aspecten van crypto belasting.

Tijdens de bijeenkomst wees Paiboon Nalinthrangkurn, de voorzitter van de Federation of Thai Capital Market Organizations, erop dat het belasten van aandelen- en digitale activatransacties de marktliquiditeit tot 40% zou kunnen verminderen omdat buitenlandse en kortetermijnbeleggers zouden verdwijnen als gevolg van hoge handelskosten . Hij voegde eraan toe dat belasting buitenlandse handelaren meer zou treffen, omdat de handelskosten met meer dan 160% zouden stijgen.

Yutthana Srisavat, oprichter en CEO van iTax, zei dat het beter zou zijn om een vennootschapsbelasting op de toegevoegde waarde te heffen in plaats van de handel te belasten. Volgens hem zou een dergelijke aanpak de Thaise crypto industrie helpen om internationaal concurrerender te worden.

Bovendien merkte Srisavat op dat het gedecentraliseerde karakter van cryptocurrencies het moeilijk maakt om gegevens en verkopersinformatie te verkrijgen. Daartoe is hij van mening dat het bijna onmogelijk zou zijn om belastinginformatie te verzamelen.

De afdeling Accijnzen boekt weinig vooruitgang met het belasten van crypto

De Thaise accijnsafdeling zei dat het de meeste van zijn middelen gebruikt om de aandelenmarkt te belasten en weinig vooruitgang heeft geboekt met betrekking tot cryptobelasting. Hoewel de afdeling nog steeds op zoek is naar een manier om de crypto ruimte te reguleren, merkte het op dat het de industrie bestudeert om de juiste aanpak te vinden. Bovendien merkte het agentschap op dat het pas na zorgvuldige overweging belastingheffing zou invoeren.

Dit nieuws komt terwijl de Thaise regering de lucratieve crypto industrie gaat belasten. Daarvoor stelde de regering een belasting van 15% op cryptowinsten voor. Dit voorstel stuitte echter op een muur, waarbij verschillende experts, waaronder de voormalige Thaise SEC topman Tipsuda Thavaramara, ertegenin gingen.

Thavaramara zei dat de drie vormen van cryptobelasting die de Thaise inkomstenafdeling ontwikkelt, zeer gebrekkig zijn. Volgens de voormalige SEC voorzitter zijn de vermogenswinstbelastingen onpraktisch en oneerlijk omdat exploitanten van cryptobeurzen niet verplicht zijn investeringsrendementen aan klanten te betalen.

Ze voegde eraan toe dat het belasten van vermogenswinsten complicaties zou veroorzaken in de retailbetalingssector, omdat cryptobetalingsdiensten hun klanten vermogenswinsten in rekening zouden moeten brengen.

La notizia Thaise wetgever zegt dat het belasten van crypto transacties investeerders kan ontmoedigen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*