Crypto-Prijzen.nl

Tezos (XTZ) rolt Granada uit – de zevende forkloze upgrade

Tezos (XTZ) rolt Granada uit – de zevende forkloze upgrade

Tezos ecosystem developers receive $37 million in grants

Tezos (XTZ/USD) is een project dat een revolutie teweegbracht in de manier waarop upgrades in zijn systeem werden geïmplementeerd door ze uit te rollen zonder dat er hard forks nodig waren. Het project heeft zojuist de lancering afgerond van zijn zevende upgrade van deze soort, genaamd Granada.

Het doel van de upgrades is om gunstige veranderingen aan te brengen in het netwerk en systeem van het project, zoals het verlagen van transactiekosten en het introduceren van andere verbeteringen ten behoeve van de gebruikers.

Dankzij de unieke benadering van upgrades van het netwerk kon het zichzelf omschrijven als zelf-upgradebaar, evenals een energie-efficiënte blockchain met een bewezen staat van dienst, wat een vrij nauwkeurige manier is om het te beschrijven. Het project is er immers in geslaagd om alleen al in 2021 drie verschillende upgrades uit te rollen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de hoeveelheid activiteit binnen zijn netwerk met ongeveer 1.200% is gestegen.

Tezos wordt steeds aantrekkelijker voor ontwikkelaars

Een ander voordeel van de forkloze upgrades is dat ze de blockchain niet verstoren terwijl ze worden geïmplementeerd, wat niet het geval is als het gaat om zelfs de meest geavanceerde projecten in de crypto industrie. Dit is een van de aspecten die Tezos uniek en zeer aantrekkelijk maken voor ontwikkelaars.

De toename van de activiteit binnen het netwerk heeft geleid tot een golf van contractoproepen, die eerder dit jaar, in mei, meer dan een miljoen per maand bedroegen. Dit was rond dezelfde tijd dat het project zijn upgrade naar Florence bracht. Slechts een paar maanden later, in juli van dit jaar, bedroeg het aantal contractoproepen maandelijks 2,5 miljoen.

Sindsdien heeft het netwerk opnieuw een enorme mijlpaal bereikt en de grens van 10 miljoen overschreden. Met andere woorden, Tezos versnelt, aangezien het drie jaar duurde om de eerste 5 miljoen te bereiken, en slechts twee maanden om de tweede 5 miljoen te bereiken. Nu Granada eruit is, zal het netwerk naar verwachting nog meer groeien, vooral nu de gastarieven tussen de drie en zes keer worden verlaagd.

The post Tezos (XTZ) rolt Granada uit – de zevende forkloze upgrade appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*