Crypto-Prijzen.nl

Tezos start fonds om Afrikaanse en Aziatische artiesten te steunen

Tezos start fonds om Afrikaanse en Aziatische artiesten te steunen

De Tezos Foundation ( XTZ/USD ) heeft $1,23 miljoen geïnvesteerd in een fonds voor het verzamelen van non-fungible tokens (NFT’s) gemaakt door Afrikaanse en Aziatische kunstenaars, zo vernam Invezz uit een persbericht. Fotograaf Misan Harriman werd gekozen om de permanente kunstcollectie samen te stellen.

Ondervertegenwoordigde artiesten bekendheid geven

Tezos Foundation, een Zwitserse NPO, zal het geld gebruiken om baanbrekende kunstenaars uit Afrika en Azië te ondersteunen. Harriman is niet alleen een gerenommeerd fotograaf, maar ook een expert in het maken en verzamelen van NFT’s. Daarnaast is hij voorzitter van Southbank Centre, het Londense complex van artistieke locaties.

Harriman wil de nadruk leggen op het verwerven van werken van kunstenaars uit regio’s die ondervertegenwoordigd zijn in de NFT-gemeenschap, zoals Azië en Afrika. Hij zei

Als eerste curator van deze collectie wil ik ervoor zorgen dat de wereld de verschillende stemmen ziet, die werkelijk buitengewone kunstwerken maken. De permanente collectie van de Tezos Foundation ondersteunt en viert een nieuwe generatie kunstenaars, die een smart contract hebben gekozen om hun ware zelf te zijn.

NFT’s overstijgen de grenzen in de kunstwereld

Aanhangers van Blockchain technologie geloven dat NFT’s de macht hebben om barrières in de kunstwereld te doorbreken, terwijl critici van NFT’s hun bezorgdheid uiten over de volatiliteit en die van cryptocurrencies in het algemeen.

Er blijven hindernissen, maar ze kunnen de komst van de industrie niet stoppen, aldus de Tezos Foundation; een tak van het Tezos-ecosysteem en blockchain. Medeoprichter van Tezos en architect Arthur Breitman vertelde hoe de collectie de aandacht trok van opkomende Web3-artiesten. Hij zei:

Dit project, in samenwerking met het talent en de expertise van Misan Harriman, stelt ons in staat om een op maat gemaakte plek te creëren met als enig doel het verheffen van digitale kunstenaars die zich tot Tezos wenden en op een duurzame manier hun werk met de wereld delen.

Het bericht Tezos start fonds om Afrikaanse en Aziatische artiesten te steunen verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*