Crypto-Prijzen.nl

Tezos activeert ‘Tenderbake’ in een grote upgrade

Tezos activeert ‘Tenderbake’ in een grote upgrade

Tezos (XTZ-USD) heeft zijn langverwachte netwerkupgrade geactiveerd, waardoor een revolutionair consensusalgoritme is ontketend om de schaalbaarheid van de Proof-of-Stake (PoS) blockchain te verbeteren.

De negende upgrade van de blockchain introduceerde ‘Ithaca 2’, een netwerkverandering waarbij Tezos zijn ‘Emmy’ algoritme vervangt door ‘Tenderbake’.

Deze nieuwe technologische aanpassing aan het vorige algoritme zorgt voor lagere bloktijden, wat onder andere snellere transacties betekent. Verdere schaalbaarheid komt in de vorm van rollups voor WebAssembly en compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Ithaca 2 vermindert ook de vereisten voor validators (bakkers) op het Tezos netwerk, waardoor verdere decentralisatie mogelijk is. Met deze upgrade kan men nu bijvoorbeeld bakker worden met 6.000 tez en niet met 8.000 tez. (Dit is na een vermindering van 25% in het aantal XTZ tokens dat nodig is om een validator te zijn).

Na deze upgrade zullen gebruikers ook merken dat applicaties soepeler werken.

Een ‘evoluerende’ blockchain

Volgens een persbericht gedeeld met Invezz komt de upgrade na een stemming door de Tezos gemeenschap als onderdeel van het geavanceerde bestuurssysteem.

Met dit ‘evoluerende’ raamwerk kan Tezos geavanceerde technologieën introduceren en andere uit het hele blockchain ecosysteem integreren. Over voorstellen wordt gestemd door de gemeenschap, inclusief die waarbij Tezos afgeschermde transacties van Zcash (ZEC) introduceerde.

In maart van dit jaar schetste het ontwikkelaarsteam van Tezos voorstellen om optimistische rollups te introduceren op basis van de populaire Ethereum oplossing Arbitrum. De Tenderbake van deze week is een update gebaseerd op het Tendermint algoritme van Cosmos (ATOM).

Schaalbaarheid, energie-efficiëntie en goedkope transacties zijn allemaal mogelijk op Tezos, waardoor het platform een van de topbestemmingen voor instellingen is. Het platform biedt toegang tot de nieuwste digitale activa, waaronder gedecentraliseerde financiën (DeFi), non-fungibe tokens (NFT’s), esports en Web3 integraties.

Recente toppartnerschappen en integraties zijn onder meer met Red Bull Racing, Kia, evian, Manchester United en Team Vitality.

In de markt schommelt de XTZ prijs momenteel rond de $ 3,87 na een terugtrekking van een zevendaagse piek van $ 4,07. De token wordt de afgelopen 24 uur met -3,3% verhandeld.

Het bericht Tezos activeert ‘Tenderbake’ in een grote upgrade verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*