Crypto-Prijzen.nl

Tether (USDT) verliest dollarpeg na het recente stablecoin drama met Terra’s UST

Tether (USDT) verliest dollarpeg na het recente stablecoin drama met Terra’s UST

Tether (USDT) is de volgende stablecoin geworden die lijdt onder het aanhoudende stablecoin fiasco, dat begon met de de-pegging van TerraUST van de Amerikaanse dollar.

USDT-traders werden getrakteerd op angst nadat de prijs van USDT zijn dollar gelijkwaardigheid verloor en onder de $ 1 zakte om zo laag als $ 0,97 te handelen, voordat ze zich herstelden. Om op het moment van schrijven boven $ 0,99 te handelen volgens CoinMarketCap.

De instabiliteit van USDT heeft de hele cryptomarkt in een razernij gebracht, omdat het de meest verhandelde stablecoin is.

Waarom verloor USDT zijn dollar pariteit?

Aangezien USDT de meest verhandelde stablecoins is, is het een van de cryptocurrencies die door handelaren wordt verkocht na de recente UST stablecoin-meltdown. Handelaren verkopen hun USDT-munten om hun crypto-blootstelling te verminderen naarmate de algemene cryptomarkt instort.

Interessant is dat handelaren geneigd zijn naar de USD Coin (USDC) en Binance USD (BUSD) te gaan, waardoor de twee stablecoins sterk zijn gestegen.

De oprichter van Tether zei dat Tether in de afgelopen 24 uur USDT-naar-Amerikaanse dollar-conversies ter waarde van meer dan $300 miljoen heeft gezien, aangezien handelaren hun aandacht van de USDT verleggen en voorzichtig zijn na de ineenstorting van de UST.

Als gevolg hiervan heeft Bitfinex, de beurs die USDT exploiteert, gezegd dat het de USDT-waarde ondersteunt met een enorme reservepool waarvan de meerderheid geldmiddelen en kasequivalenten bevat.

Desalniettemin zijn er zorgen dat Tether niet transparant is over zijn reserves, waarbij sommige investeerders zeggen dat de recente USDT-prijsdip veroorzaakt zou kunnen zijn door het onvermogen van Bitfinex om de stable coin effectief te ondersteunen.

Tether heeft echter gezegd dat ze beginnen aan een chain ruil voor hun token, om ze van de Tron-blockchain naar Ethereum- en Avalanche-blockchains te verplaatsen. Een miljard USDT-tokens zullen naar Ethereum worden verplaatst, terwijl 20 miljoen USDT-tokens naar Avalanche gaan.

Het bericht Tether (USDT) verliest dollarpeg na het recente stablecoin drama met Terra’s UST verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*