Crypto-Prijzen.nl

Tether crasht in India

Tether crasht in India

Tether, de grootste stablecoin ter wereld qua marktkapitalisatie, werd volatiel in India tegen de achtergrond van onzekerheid over de regelgeving. Slimme handelaren profiteerden direct van de prijsinstabiliteit, meldde CoinDesk.

Dit had niet mogen gebeuren, aangezien de cryptocurrency verondersteld wordt gekoppeld te zijn aan $1:1, wat betekent dat 1 USDT altijd gelijk moet zijn aan $1 of 74,37 roepies volgens de huidige wisselkoers. Desondanks crashte USDT vandaag onverklaarbaar en daalde tot slechts 60 roepies op de WazirX beurs in Mumbai.

Indiase regering wil alle particuliere cryptovaluta verbieden

De Lok Sabha, het Indiase lagerhuis, heeft aangekondigd dat een wetsvoorstel dat alle particuliere cryptocurrencies moet verbieden, volgende week ter discussie kan worden gesteld. Handelaren doken in en kochten Tether met korting. Een handelaar vertelde CoinDesk via WhatsApp:

Er was een arbitragemogelijkheid bij het kopen van USDT tegen Rs. 60 om het tegen de peg of premium te verkopen. Ik kocht rond Rs. 62 op CoinDCX. Later herwon de stablecoin zijn eerdere niveaus van ongeveer 74 roepies op Indiase beurzen.

Plotselinge handelsspurt veroorzaakte storingen

Volgens de Indiase crypto activabeheerder MintingM konden maar weinig handelaren profiteren van de verkeerde prijsstelling omdat de onverwachte spurt van het handelsvolume technische problemen veroorzaakte op grote beurzen. Beveiligingsexpert Mudit Gupta vertelde CoinDesk op Twitter dat voornamelijk kleine handelaren profiteerden van de verkeerde prijsstelling:

Aangezien crypto zich in het grijze gebied bevindt [in termen van gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving], raakt geen enkele grote marktmaker het in India aan.

Niet de eerste keer

Vanwege de grote vraag handelt Tether doorgaans met een premie van ongeveer 5% op beurzen in India. Bovendien is dit niet de eerste keer dat dit gebeurt. De stablecoin verloor in januari bijna 20 roepies in waarde, toen Lok Sabha aankondigde dat het een wetsvoorstel om cryptocurrency te verbieden op de parlementaire agenda van de regering had gezet. Het wetsvoorstel kwam nooit ter discussie en de daling werd teruggedraaid.

Bill om digitale roepie te vergemakkelijken

De inhoud van het wetsvoorstel dat volgende week moet worden ingediend, weerspiegelt dat van het wetsvoorstel van januari, dat tot doel had particuliere cryptovaluta te verbieden en tegelijkertijd de ontwikkeling van een digitale roepie te ondersteunen, die de Reserve Bank of India zal uitgeven.

The post Tether crasht in India appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*