Crypto-Prijzen.nl

Terra’s CEO Do Kwon kondigt UST ‘reddingsplan’ aan, LUNA daalt met 92%

Terra’s CEO Do Kwon kondigt UST ‘reddingsplan’ aan, LUNA daalt met 92%

LUNA is de afgelopen 24 uur met meer dan 90% gedaald, terwijl UST met meer dan 54% van zijn dollarkoers $0,43 blijft .

Terraform Labs CEO Do Kwon heeft geschetst hoe het cryptocurrency-platform van plan is om te gaan met de de-pegging van de Amerikaanse dollar die de afgelopen paar jaar de TerraUSD (UST) stablecoin heeft geraakt.

UST, een algoritmische stablecoin waarvan het muntmodel is gekoppeld aan het oorspronkelijke LUNA-token, is dinsdag massaal ontkoppeld van zijn dollarpeg. Op een gegeven moment stond het UST-token op $0,25, 75% minder dan de peg.

Op dinsdag zei Do Kwon dat er een “reddingsplan” in overweging werd genomen, een stap die volgde op mislukte pogingen om de koppeling omhoog te duwen met behulp van Bitcoin-reserves.

Woensdag legde de chef van Terraform Labs via een tweet-thread uit wat er na een meedogenloze 72 uur voor de stablecoin en LUNA werd ingevoerd.

Ik begrijp dat de afgelopen 72 uur extreem zwaar zijn geweest voor jullie allemaal – weet dat ik vastbesloten ben om met jullie allemaal samen te werken om deze crisis te doorstaan, en we zullen onze weg hieruit bouwen. Samen”, twitterde hij.

Pad voorwaarts voor UST en LUNA

Volgens Kwon is er behoefte aan het absorberen van UST-voorraad dat eerst het ecosysteem wil verlaten voordat verdere maatregelen helpen een pad naar de koppeling te vinden. Dit, merkt hij op, zal waarschijnlijk de druk op LUNA blijven uitoefenen, die op het moment van schrijven overigens met meer dan 90% is gedaald.

Voor alles is de enige weg voorwaarts het absorberen van de stablecoin-voorraad die wil vertrekken voordat UST kan beginnen met repegeren. Er is geen manier om er omheen te komen”, legde hij uit .

Hij merkte op dat het Terraform Labs-team “verschillende corrigerende maatregelen heeft voorgesteld om het koppelingsmechanisme te helpen het aanbod te absorberen.”

Een van deze maatregelen is de goedkeuring door de teams van een voorstel van de gemeenschap om de muntcapaciteit te verhogen van $293 miljoen naar $1200 miljoen. Met meer LUNA geslagen, zal UST-absorptie sneller plaatsvinden en het herstelplan helpen.

Hij voegde er wel aan toe dat deze maatregelen kosten met zich meebrengen voor de houders van de Terra-tokens.

Natuurlijk brengt dit hoge kosten met zich mee voor UST- en LUNA-houders, maar we zullen verschillende opties blijven onderzoeken om meer exogeen kapitaal in het ecosysteem te brengen en het aanbodoverschot op UST te verminderen“, schreef hij.

Kwon heeft ook gezinspeeld op een herontwerp van de UST stablecoin, met toekomstige plannen om het onderpand te maken.

LUNA 92% gedaald

Op 11 mei handelde het token UST zo laag als $0.25, waardoor de dollar met 75% werd gedepelleerd. Een korte opluchting in de cryptomarkt had de stablecoin tot $0,50, maar de druk heeft het terug naar $0,43 en meer dan 54% korting op de dollarpeg.

LUNA daalde op het moment van schrijven met een bizarre 92% in de afgelopen 24 uur. Volgens gegevens van CoinGecko handelde het LUNA/USD-paar rond $2,20, terwijl een paniekerige gemeenschap zich blijft afvragen wat de volgende stap is.

The post Terra’s CEO Do Kwon kondigt UST ‘reddingsplan’ aan, LUNA daalt met 92% appeared first on Cryptostart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*