Crypto-Prijzen.nl

Terra wordt het op één na grootste ingezette bezit

Terra wordt het op één na grootste ingezette bezit

Een prijsstijging in Terra’s token (LUNA/USD) in de afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat het het op een na grootste activum is van alle grote cryptocurrencies in termen van totale ingezette waarde, meldde CoinDesk. LUNA overtrof Ethereum (ETH/USD), waarvan de ingezette waarde iets meer dan $ 28 miljard is.

Meer dan $30 miljard ingezet

LUNA met een waarde van meer dan $30 miljard wordt momenteel rechtstreeks ingezet op verschillende protocollen, wat een groot deel van de marktkapitalisatie van het token vertegenwoordigt. Iets meer dan 40% van alle in aanmerking komende tokens wordt ingezet en gebruikers verdienen meer dan 7% aan jaarlijkse opbrengsten.

De staking-app met het grootste belang in LUNA is het cross-chain protocol Orion.money met meer dan $ 2 miljard. De 43.000 stakers genereren bijna 7% aan opbrengsten.

Staking uitgelegd

Staking in crypto is waar houders een aantal tokens storten in ruil voor het recht om deel te nemen aan netwerkoperaties. In ruil daarvoor krijgen ze beloningen, ook wel ‘opbrengsten’ genoemd. Deze zijn doorgaans hoger dan de rendementen die traditionele instellingen op deposito’s bieden.

LUNA heeft de afgelopen week 65% gewonnen

LUNA voegde de afgelopen week ongeveer 65% toe aan zijn waarde te midden van een positief gemeenschapsgevoel en sterke fundamentals.

Terra geeft ook de stablecoin UST uit om een wereldwijd betalingssysteem te bouwen. LUNA behoort tot de best presterende cryptovaluta’s met een groei van bijna 76% sinds het twee jaar geleden voor $ 0,12 werd verhandeld.

Tweede alleen voor Solana

Solana’s token (SOL/USD) blijft het actief met de meeste inzetten. Er is voor meer dan $ 40 miljard aan SOL ingezet op verschillende protocollen. Het rendement is iets minder dan 6% per jaar.

Ether is nog steeds koning in TVL

Ether heeft nog steeds de hoogste totale waarde die is vergrendeld op apps die op zijn blockchain draaien. Ethereum apps vergrendelen meer dan $ 118 miljard vergeleken met $ 23 miljard op Terra apps en $ 7 miljard op Solana apps, blijkt uit gegevens van DeFiLlama.

Wat is Terra (LUNA)?

Terra is een blockchain protocol dat fiat-gekoppelde stablecoins gebruikt om prijsstabiele wereldwijde betalingssystemen aan te drijven. Het combineert de prijsstabiliteit en brede acceptatie van fiat-valuta’s met de censuurweerstand van Bitcoin (BTC/USD) en biedt snelle en betaalbare afwikkelingen.

Het behoudt zijn één-op-één koppeling (stablecoin to fiat) via een algoritme dat het aanbod van stablecoin automatisch aanpast op basis van de vraag.

Het bericht Terra wordt het op één na grootste ingezette bezit verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*