Crypto-Prijzen.nl

Ted Cruz zegt dat Bitcoin staat voor vrijheid en decentralisatie

Ted Cruz zegt dat Bitcoin staat voor vrijheid en decentralisatie

Pro-Bitcoin senator, Ted Cruz, is naar buiten gekomen om de laatste situatie met Bitcoin te bespreken tijdens de Canada Freedom Convoy protesten. De politicus prees Bitcoin omdat het gedecentraliseerd is.

Cruz is al het langst een aanhanger van Bitcoin (BTC/USD) en tijdens de recente Bitcoin dip heeft hij naar verluidt zijn bezit vergroot door voor $ 50.000 aan Bitcoin te kopen.

Ted Cruz prijst Bitcoin omdat het gedecentraliseerd is

Ted Cruz bekritiseerde de noodwet die werd afgedwongen door Justin Trudeau, de Canadese premier. De handhaving van deze wet stelde banken in Canada in staat gebruikersaccounts te bevriezen zonder dat een gerechtelijk bevel nodig was. Ook werden tientallen crypto wallets bevroren.

Volgens Cruz vertegenwoordigde Bitcoin vrijheid en decentralisatie. Omdat Bitcoin door geen enkele entiteit of overheid kon worden gecontroleerd, werd er fel tegen gekant, en daarom verbood China vorig jaar particuliere cryptocurrencies.

Cruz viel verder de senior senator van Massachusetts, Elizabeth Warren, aan en zei dat ze om soortgelijke redenen ook tegen Bitcoin was. Warren zei,

De Chinese communisten en Elizabeth Warren willen allebei controle hebben over uw vermogen, uw spaargeld, uw toespraak, uw leven, uw kinderen, elke beslissing.

Warren heeft zich in het verleden fel gekant tegen digitale activa omdat ze vluchtig en “zeer ondoorzichtig” zijn. Ze heeft er ook bij de Amerikaanse regering op aangedrongen strenge regels voor de sector in te voeren.

In Canada verplichtte de regering lokale cryptocurrency beurzen om accounts van gebruikers die aan de protesten waren gekoppeld, te bevriezen. Sommige mensen resulteerden echter in zelfbewarende wallets. Cruz haalde een reactie aan die aan de Canadese regering was gegeven door Nunchuck, een niet-bewarend bedrijf.

Nunchuck zei,

Onze software is gratis. We verzamelen geen gebruikersidentificatie en informatie behalve e-mailadressen. Daarom kunnen we de accounts van onze gebruikers niet bevriezen. We kunnen niet voorkomen dat ze worden verplaatst. Dit is zo ontworpen.

Amerikaanse politici en Bitcoin

Amerikaanse wetgevers zijn betrokken geweest bij het verhandelen van cryptocurrencies, ondanks het ontbreken van een duidelijk regelgevingskader voor cryptovaluta. Sommige wetgevers die het afgelopen jaar Bitcoin hadden aangevallen, ondersteunen het nu.

Senator Cynthia Lummis is ook een Bitcoin supporter en een HODLer. In 2021 kocht ze tussen $ 50.000 en $ 100.000 aan Bitcoin. In 2013 kocht ze vijf BTC voor ongeveer $ 300 per stuk. Andere cryptovriendelijke politici zijn onder meer Barry Moore, Marie Newman, Mark Green en Michael Waltz.

Het bericht Ted Cruz zegt dat Bitcoin staat voor vrijheid en decentralisatie verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*