Crypto-Prijzen.nl

Taker Protocol haalt $3 miljoen op om financiële primitieven in de NFT markt te integreren

Taker Protocol haalt $3 miljoen op om financiële primitieven in de NFT markt te integreren

NFT liquiditeitsprotocol Taker haalde $ 3 miljoen op dankzij de steun van betrouwbare investeerders om financiële primitieven in de dynamische markt te integreren, vernam Invezz uit een persbericht. Vanwege de niet-vervangbare structuur van de activaklasse zijn bestaande DeFi primitieven moeilijk te integreren, wat leidt tot aanzienlijke liquiditeitsproblemen. Taker zal het geld, dat is opgehaald in een ronde onder leiding van Electric Capital, gebruiken om de beschikbare liquiditeit op de NFT markt te verbeteren. Andere deelnemers waren DCG, Ascentive Assets, The LAO, Sfermion, Dragonfly Capital, Spartan Group en Morningstar Ventures.

NFT waarde daalt vaak tot nul

Omdat het extreem volatiel is, daalt de waarde van een NFT vaak tot nul omdat men geen kopers kan vinden tegen een redelijke prijs. Bovendien kunnen NFT’s ergens in de vergetelheid raken omdat ze na aankoop moeilijk productief te gebruiken zijn. Taker Protocol heeft tot doel het ernstigste liquiditeitsprobleem op te lossen door leners en geldschieters activa te laten huren en liquideren die geen cryptocurrencies zijn. Hiertoe behoren niet alleen NFT’s, maar ook synthetische activa, financiële papieren en meer.

Mede-oprichter van Taker Angel Xu zegt:

“We zijn absoluut verheugd om zoveel gevestigde investeringsfondsen in het team te verwelkomen. Hun deelname luidt een opwindende nieuwe fase in voor het protocol, aangezien we hardnekkige problemen op de NFT leningsmarkt proberen aan te pakken ten voordele van eindgebruikers. Deze investering zal ons in staat stellen om de liquidatie van NFT activa over meerdere blockchains verder te optimaliseren, waardoor de toetredingsdrempels worden weggenomen die voorkomen dat nieuwe spelers de markt betreden.”

Taker om volledige protocolversie te lanceren

Met het ingezamelde geld zal Taker de volledige versie van het protocol lanceren op Ethereum (ETH/USD), Polygon (MATIC/USD), Solana (SOL/USD) en andere grote blockchains. Projectontwikkeling zal worden ondersteund door belangrijke belanghebbenden en deelnemers aan het NFT ecosysteem. Taker DAO bevat een aantal sub-DAO’s, die elk hun eigen bodemprijs zullen beheren voor elke NFT op hun witte lijst in geval van wanbetaling van leningen. Taker is van mening dat een zorgvuldige selectie van NFT activa de beste manier is om risico’s voor kredietverstrekkers te minimaliseren.

Maria Shen, partner bij Electric Capital, zegt:

“Taker Protocol gebruikt een innovatieve aanpak om het grootste probleem in de NFT ruimte op te lossen: gebrek aan liquiditeit. Met Taker zijn we een stap dichter bij de wereld waar iedereen waar dan ook zijn NFT middelen kan gebruiken om een lening af te sluiten.”

The post Taker Protocol haalt $3 miljoen op om financiële primitieven in de NFT markt te integreren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*