Crypto-Prijzen.nl

Sygnum wordt de eerste bank die ETH 2.0 staking aanbiedt

Sygnum wordt de eerste bank die ETH 2.0 staking aanbiedt

Sygnum Bank AG, de allereerste digitale activabank, is begonnen met het aanbieden van Ethereum 2.0 staking. De bank onthulde dit nieuws eerder vandaag via een officiële aankondiging en merkte op dat deze stap het de eerste bank ter wereld maakt die Ethereum ondersteunt in zijn reis naar het omarmen van een Proof-of-Stake (PoS) model. Naar verluidt maakt het toevoegen van ondersteuning voor ETH 2.0 staking deel uit van het bredere doel van Sygnum om zijn aanbod uit te breiden.

Volgens de aankondiging kunnen de klanten van de bank genieten van een rendement tot 7% per jaar door ETH in te zetten via hun huidige portemonnee. Sygnum heeft deze service geïntegreerd in zijn platform van institutionele kwaliteit om ervoor te zorgen dat het stakingsproces veilig en naadloos is. Naar verluidt zal de ingezette ETH worden opgeslagen in gebruikersaccounts onder hoge beveiligingsnormen.

Uitleggend waarom de bank besloot om ETH 2.0 staking te ondersteunen, noemde het hoofd van de bedrijfseenheden, Thomas Eichenberger, de vraag van klanten. Hij wees erop dat de positie van Ethereum als toonaangevende cryptocurrency zijn inzet tot een kernelement maakt voor digitale activaportfolio’s. De pioniersgeest van Sygnum bracht haar ertoe deze dienst aan te bieden als uitbreiding van haar aanbod van aantrekkelijke, gereguleerde opbrengstgenererende producten. Door dit te doen, gelooft Eichenberger dat de klanten van de bank een unieke kans zullen krijgen om naast kapitaalgroei ook andere vormen van rendement te behalen.

ETH staking blijft aan populariteit winnen

In een reactie op Sygnum’s steun aan ETH 2.0 staking, zei Thomas Brunner, Head of Accounts and Custody van de bank:

Sygnum klanten kunnen deelnemen aan het nieuwe proof-of-stake Ethereum en nu profiteren van potentieel hogere inzetbeloningen. Dit is een dwingende keuze voor langetermijn beleggers in het Ethereum ecosysteem.

ETH staking blijft aan populariteit winnen, waarbij het totale aantal ingezette ETH boven de 6,1 miljoen stijgt. Op het moment van schrijven verandert ETH van eigenaar voor $ 2.305,77 (£ 1.670,54) na een winst van 6,34% in de afgelopen 24 uur. Dit betekent dat de ingezette ETH $ 14,06 miljard waard is. Het aantal validators is ook gestegen tot meer dan 185.000, blijkt uit gegevens van het Ethereum Launchpad.

Eerder publiceerden analisten van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan een rapport waarin stond dat de upgrades van Ethereum de markt voor staking aanzienlijk zouden kunnen uitbreiden. In het rapport wezen de analisten erop dat staking momenteel jaarlijks $ 9 miljard (£ 6,52 miljard) aan inkomsten genereert. Volgens hen kan de verschuiving van Ethereum naar een PoS-consensusmechanisme de markt voor staking tegen 2025 doen groeien tot $ 40 miljard (£ 28,98 miljard).

The post Sygnum wordt de eerste bank die ETH 2.0 staking aanbiedt appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*