Crypto-Prijzen.nl

Swarm leidt de weg naar gegevensprivacy en -beveiliging

Swarm leidt de weg naar gegevensprivacy en -beveiliging

Volgens de officiële verklaring van de Russische Wikipedia op Twitter begonnen de persoonlijke gegevens van Wikipedianen, met name gebruikers die artikelen over de oorlog hadden gemaakt, op anonieme Telegram kanalen te verschijnen. Een auteur is al gearresteerd.

Het lijkt erop dat de privacy van persoonlijke gegevens en de veiligheid van gebruikers op het spel staan. Zou het gedecentraliseerde web deze problemen kunnen oplossen?

Swarm biedt weerstand tegen censuur, schaalbaarheid en betrouwbaarheid

Het gedecentraliseerde web kan gegevensprivacy garanderen. Swarm is een contentdistributieservice en opslagplatform dat gebruikmaakt van een Ethereum (ETH/USD) Web3 stack. Het heeft een systeem van peer-to-peer netwerkknooppunten, waardoor makers alle gegevens kunnen opslaan en ophalen.

Tegelijkertijd kunnen uitgevers hun websites en andere hulpprogramma’s hosten. Redundantie maakt het systeem bestand tegen knooppuntverloop, verbindingsproblemen of gerichte DDOS aanvallen. Het maakt een service zonder downtime mogelijk.

Met weerstand tegen censuur, betrouwbaarheid en schaalbaarheid baant Swarm een weg om makers volledige controle over hun gegevens te geven.

Gregor Žavcer, uitvoerend directeur van het Ethereum Swarm project, vertelde Invezz:

Niemand mag gevangen worden gezet voor het vertellen van de waarheid, zelfs als de waarheid pijn doet. Helaas is dit tegenwoordig niet het geval, er is zelfs meer informatie bewapend en er is een duidelijke behoefte aan oplossingen [zoals Swarm] die digitale vrijheid en persvrijheid mogelijk maken door middel van privacy, gegevensinteroperabiliteit en censuurresistentie.

In februari 2021 hield Swarm een succesvolle privéverkoop, waarmee $ 6 miljoen werd opgehaald. Ze hielden medio 2021 ook een blockbuster openbare verkoop met een brede kopersbasis op CoinList. Daniel Nagy, hoofdontwikkelaar van Swarm zei:

Er is een grote vraag naar privacy en echte gegevenssoevereiniteit in de hele gemeenschap. Gebruikers zullen snel de overstap maken van gecentraliseerde providers naar gedecentraliseerde providers, aangetrokken met een hoge betrouwbaarheid, anti-censuurbescherming en lagere bedrijfskosten.

Swarm heeft de voorbereiding voltooid en verwelkomt ontwikkelaars om toegang te krijgen tot een gedecentraliseerde hostingservice en CDN.

Over Swarm

Swarm is een volledig gedecentraliseerd platform zonder toestemming voor het opslaan en ophalen van gegevens, gebouwd op Ethereum. Het is een systeem van peer-to-peer netwerkknooppunten die zijn ontworpen om digitale informatie op een gedecentraliseerde manier op te slaan en privacy en soevereiniteit voor zijn gebruikers te garanderen.

De zelfvoorzienende infrastructuur van Swarm komt naar voren als de ruggengraat van het volgende web, waardoor digitale vrijheid wordt versterkt. Door de kosten van toegang, hosting en uitvoering naar gebruikers te verschuiven, wordt het laatste obstakel voor echt flexibele en adaptieve applicatie ontwikkeling weggenomen.

Het bericht Swarm leidt de weg naar gegevensprivacy en -beveiliging verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*