Crypto-Prijzen.nl

Substack integreert de API van OpenNode voor Bitcoin betalingen

Substack integreert de API van OpenNode voor Bitcoin betalingen

Substack, een online publicatieplatform, heeft de Bitcoin API van OpenNode geïntegreerd om een Bitcoin (BTC/USD) betalingsoptie op zijn platform aan te bieden. OpenNode maakte dit nieuws bekend via een persbericht op 23 augustus en merkte op dat deze integratie zowel on-chain als Lightning Network BTC betalingen mogelijk zal maken. Naar verluidt proberen OpenNode en Substack een selecte groep crypto-gerichte publicaties toegang te bieden tot directe, goedkope betalingen.

Volgens het persbericht zal deze samenwerking lezers ook in staat stellen om BTC te gebruiken om te betalen voor abonnementen om toegang te krijgen tot inhoud van de geselecteerde publicaties. Hoewel OpenNode geen namen bekendmaakte, zei het dat de publicaties de BTC zouden bevatten die ze ontvangen. Op dit moment heeft Substack meer dan 500.000 betalende abonnees en de populairste schrijvers op het platform verdienen zes cijfers per jaar.

Nick Inzucchi, Product Designer van Substack, gaf commentaar op deze ontwikkeling en zei dat de BTC betalingsoptie schrijvers meer vrijheid en veelzijdigheid zou bieden. Hij liet doorschemeren dat het bedrijf meer crypto-betalingsopties integreert en zegt dat het bedrijf meer wil doen in crypto om aan de behoeften van zijn schrijvers te voldoen.

Substack blijft uitbreiden ondanks controversie

João Almeida, mede-oprichter en CTO van OpenNode, wees erop dat deze samenwerking content makers in het hele Substack ecosysteem in staat zal stellen Bitcoin betalingen te accepteren. Hij voegde eraan toe dat ze de keuze zouden hebben om de BTC vast te houden of om te zetten in een valuta naar keuze. Almeida voegde toe dat deze joint venture aansluit bij het doel van Substack om creatieve en financiële vrijheid te bieden, omdat BTC perfect in dit plaatje past.

Substack werd gelanceerd in 2017 en werd al snel populair na de steun van onder meer Andreessen Horowitz, Y Combinator en Fifty Years. Eerder dit jaar heeft het bedrijf $ 65 miljoen (£ 47,30 miljoen euro) opgehaald in de serie B financieringsronde tot een waardering van ongeveer $ 650 miljoen (£ 473.00 miljoen euro) te krijgen.

Destijds zei het bedrijf dat het het Substack Pro programma wil uitbreiden, dat geselecteerde schrijvers een voorschot betaalt om hen te helpen bij het lanceren van mini-publicaties. Het bedrijf neemt dan het grootste deel van het rendement van een schrijver in het eerste jaar en verdeelt vervolgens de winst in de daaropvolgende jaren. Deze aanpak heeft veel ophef veroorzaakt, aangezien het bedrijf de namen van schrijvers in het Substack Pro programma niet bekendmaakt. Bovendien beweerden critici dat dit initiatief de voorkeur gaf aan anti-transschrijvers.

The post Substack integreert de API van OpenNode voor Bitcoin betalingen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*