Crypto-Prijzen.nl

SubSocial stelt felbegeerde parachain slot op Kusama veilig

SubSocial stelt felbegeerde parachain slot op Kusama veilig

SubSocial, een open platform voor gedecentraliseerde marktplaatsen en sociale netwerken die draaien in het Polkadot (DOT/USD) ecosysteem, won een felbegeerde parachain slot op het Kusama (KSM/USD) netwerk in de meest recente veiling, zo vernam Invezz uit een persbericht.

SubSocial haalt 100.5K KSM op in veiling

SubSocial lanceerde vorige maand zijn bod op een Kusama parachain en bood KSM tokenhouders beloningen in zijn eigen token SUB in ruil voor ondersteuning van zijn voorstel. Het project bereikte tijdens de veiling zijn crowdleninglimiet van 100.420,69 KSM. SubSocial zal begin volgend jaar 16,5 miljoen SUB tokens verdelen onder donateurs nadat de parachain live gaat.

Een open platform met gedeelde netwerkeffecten

Het succesvolle bod brengt SubSocial een stap dichter bij het vervullen van zijn missie om een open platform te creëren met gedeelde netwerkeffecten, waarop iedereen zijn eigen gedecentraliseerde, censuurbestendige sociale netwerk kan lanceren. SubSocial gebruikt IPFS en de Substrate blockchain voor gedecentraliseerde bestandsopslag, waardoor het verbinding kan maken met de Kusama en Polkadot netwerken.

Kusama is een blockchain van de volgende generatie waarmee verschillende blockchains zonder wrijving kunnen samenwerken door ze in een netwerk te verenigen.

SubSocial oprichter Alex Siman zei:

We zijn verheugd dat Subsocial een parachain slot op Kusama heeft beveiligd. Hierdoor kunnen we allerlei innovatieve integraties bouwen in de Social Finance sector. De steun van onze gemeenschap was ongelooflijk.

Gebruikmaken van Kusama’s cross-chain protocol voor parachain communicatie

Met het succesvolle bod kan SubSocial gebruikmaken van XCMP, het cross-chain messaging protocol van Kusama, om te communiceren met andere parachains op Kusama. Hierdoor kan het platform functie integraties maken met die parachains om waarde toe te voegen aan andere projecten en om voordelen voor zichzelf te behalen.

Een direct voordeel is dat SUB tokens op DEX’s worden vermeld. Tokenhouders hebben SUB nodig om transacties op het platform uit te voeren en deel te nemen aan het bestuur.

KSM parachain gaat live op 8 januari

De Kusama parachain van Subsocial zal naar verwachting op 8 januari 2022 live gaan. Dat is ook wanneer het huidige betanet opnieuw wordt gelanceerd als een op zichzelf staand mainnet. Dit betekent dat het twee kettingen zal laten lopen die verbonden zijn door een brug. Dit is nodig omdat het standalone mainnet op dit moment beter presteert.

The post SubSocial stelt felbegeerde parachain slot op Kusama veilig appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*