Crypto-Prijzen.nl

Stripe rolt crypto uitbetalingen uit, met Twitter als eerste partner

Stripe rolt crypto uitbetalingen uit, met Twitter als eerste partner

Onlinebetalingsgigant Stripe, heeft onlangs een functie aangekondigd waarmee bedrijven hun gebruikers via crypto kunnen betalen. Waarbij Twitter het eerste bedrijf zal zijn, dat dit programma gaat testen.

Aangekondigd op vrijdag, zullen de crypto uitbetalingen van Stripe voor Connect ervoor zorgen, dat Twitter gebruikers de keuze hebben om hun inkomsten rechtstreeks te ontvangen in een crypto wallet.

Esther Crawford, Product Lead for Creators bij Twitter zei het volgende over de samenwerking:

We zijn verheugd om crypto uitbetalingen aan makers via Stripe aan te bieden, zodat ze meer keuze hebben in hoe ze betaald worden.”

Crypto uitbetalingen via USDC op Polygon

Stripe, een fintech-gigant van $ 95 miljard, zal alle crypto gerelateerde operaties afhandelen die in de betalingen zitten, zei het bedrijf in de verklaring. Volgens het bedrijf zal het eerste crypto activum in het programma, de stable coin USD Coin (USDC) zijn.

De uitbetalingen worden uitgevoerd op het Polygon (MATIC) netwerk. Stripe zei dat ze ervoor hebben gekozen om het Layer 2-blockchain-netwerk te gebruiken, vanwege de lage kosten, de transactiesnelheid en de integratie met Ethereum.

Polygon biedt ook integratie met meerdere wallets aan, waaronder Coinbase Wallet, MetaMask en Rainbow. Daarnaast biedt het netwerk toegang tot een mogelijk grotere groep gebruikers.

Stripe is van plan het programma op termijn uit te breiden naar andere bedrijven. Het voegt ook ondersteuning toe voor andere cryptocurrencies.

Stripe’s ’terugkeer’ in crypto

Het is al meer dan vier jaar geleden dat Stripe – opgericht in 2010 door Patrick Collison en John Collison – de ondersteuning voor Bitcoin stopzette. In januari 2018 beëindigde het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf, de ondersteuning voor BTC. Dit deden ze vanwege wilde prijsschommelingen en inefficiëntie bij kleine transacties.

Dat zal in de nabije toekomst echter waarschijnlijk veranderen, met mede-oprichter John Collison die in november 2021 suggereerde, dat Stripe opnieuw zou kunnen proberen cryptocurrencies te ondersteunen.

Elon Musk’s bod om Twitter te kopen

In niet-gerelateerde ontwikkelingen is Twitter de afgelopen weken een soort hot nieuwsitem geworden. Begin april verhoogde de miljardair en Tesla topman Elon Musk, zijn belang in het bedrijf tot 9,1%. Hierdoor werd hij meerderheidsaandeelhouder. Een zetel in de raad van bestuur van Twitter werd hem toen aangeboden, maar hij besloot niet mee te doen.

De miljardair, momenteel de rijkste persoon van Forbes van 2022, keerde terug met een bod van $ 43 miljard om het bedrijf te kopen. Twitter reageerde met een “gifpil” omdat het bod werd gezien als een “vijandige overname”. Musk heeft de moed niet opgegeven en maakte op donderdag 21 april bekend dat hij nu $ 46,5 miljard klaar heeft staan, om het bedrijf te kopen.

Het bericht Stripe rolt crypto uitbetalingen uit, met Twitter als eerste partner verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*