Crypto-Prijzen.nl

Steve Wozniak prijst Bitcoin; Zegt dat het beter is dan goud

Steve Wozniak prijst Bitcoin; Zegt dat het beter is dan goud

Steve Wozniak, de mede-oprichter van het Amerikaanse multinationale technologiebedrijf Apple, is de nieuwste bekende persoon geworden die Bitcoin (BTC/USD) aanprijst. Een rapport onthulde dit nieuws op 9 juni en merkte op dat Wozniak gelooft dat BTC beter is dan goud. Hij deelde deze optimistische noot tijdens het Talent Land Jalisco 2021-evenement, dat jongeren, specialisten, overheden en ondernemers samenbrengt voor de ontwikkeling en innovatie van technologie en ondernemerschap.

Volgens het rapport gelooft Wozniak dat goud beperkt is en dat je ernaar moet zoeken. Aan de andere kant is BTC volgens hem het meest verbazingwekkende wiskundige wonder. Hoewel Wozniak zei dat hij niet investeert in de leidende cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, is hij er zeker van dat dit de toekomst zal verstoren.

Hoewel Wozniak niet in BTC belegt, is het vermeldenswaard dat hij geen nieuwkomer is in de snelgroeiende ontluikende activaklasse. In 2018 zei hij te hopen dat de cryptocurrency de enige valuta ter wereld zal worden. Bovendien bezit hij een cryptocurrency genaamd EFFORCE, die wordt verhandeld onder het tickersymbool WOZX/USD. Volgens gegevens van CoinMarketCap, is de munt gevestigd in de 313e positie in de lijst van de meest waardevolle cryptocurrencies.

BTC/USD blijft stagneren ondanks bullish aankondigingen

Hoewel de verklaring van Wozniak een paar maanden geleden BTC/USD had kunnen doen stijgen, had het geen enorme impact op de cryptocurrency. Op het moment van schrijven handelt BTC/USD tegen $33.490,72 (£24.157,36) na een winst van 1,83% in de afgelopen 24 uur.

Afgezien van Wozniak zijn er verschillende belangrijke aankondigingen geweest waardoor BTC/USD mogelijk zijn ATH opnieuw boven $ 64.000,00 (£ 45.160,00) had kunnen brengen, maar dat gebeurde niet. El Salvador heeft bijvoorbeeld de afgelopen maand een wetsvoorstel aangenomen om de cryptocurrency naast de Amerikaanse dollar een wettig betaalmiddel te maken. Terwijl BTC/USD in de volgende dagen boven $ 40.000 (£ 28.821,80) steeg, slaagde het er niet in om het bullish momentum vast te houden en zakte het terug naar het huidige niveau van rond de $ 30.000 (£ 21.616,05).

MicroStrategy verdubbelde ook op BTC/USD door 13.005 munten te kopen ter waarde van ongeveer $ 489 miljoen (£ 352,34 miljoen). Naar verluidt zorgde de toewijding van het bedrijf voor de cryptocurrency ervoor dat het de verkoop van $ 500 miljoen (£ 360,27 miljoen) aan senior bankbiljetten orkestreerde om het geld te verkrijgen dat het bij deze aankoop gebruikte. Desalniettemin weerspiegelde dit bullish nieuws niet de prijs van de cryptocurrency.

Bovendien kocht ARK Invest van Cathie Wood 1 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) nadat BTC/USD was gedaald tot $ 28.893,62 (£ 20.818,58). Hoewel deze aankoop de munt zag stijgen, duurde de impact niet lang.

The post Steve Wozniak prijst Bitcoin; Zegt dat het beter is dan goud appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*