Crypto-Prijzen.nl

Stellar (XLM) werkt nog steeds samen met Oekraïne

Stellar (XLM) werkt nog steeds samen met Oekraïne

De CEO van Stellar, Denelle Dixon, heeft aangekondigd dat het bedrijf samenwerkt met Oekraïne om een centrale bank digitale valuta (CBDC) te lanceren. De CBDC plannen van Oekraïne zijn nog steeds aan de gang, ondanks het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne.

CBDC plannen in Oekraïne zijn aan de gang

De CEO van Stellar, Denelle Dixon, merkte op dat het betalingsverwerkingsbedrijf het voortouw nam in de plannen van Oekraïne voor het lanceren van een CBDC. In een interview met CoinDesk merkte de CEO op dat er vertragingen zouden zijn, aangezien het conflict ertoe had geleid dat mensen geen toegang hadden tot hun kantoren.

In december werd aangekondigd dat Stellar zou samenwerken met Bitt en Tascombank om een proeffase te lanceren voor de digitale versie van de Oekraïense hryvnia. Dixon merkte op dat het nog onzeker was wanneer de CBDC gelanceerd zou worden. Zelfs vóór de oorlog werd echter geen exacte datum gecommuniceerd waarop de lancering van een digitale hryvnia zou plaatsvinden.

Volgens het interview zou de digitale hryvnia voor het einde van het jaar kunnen worden gelanceerd, waarbij Dixon zegt dat de Oekraïense president, Volodymyr Zelensky, een plan heeft om in 2022 over te gaan naar een “cashless society”.

Dixon voegde er ook aan toe dat terwijl Oekraïne tijdens het aanhoudende conflict meer naar cryptocurrencies neigde, de Stellar stichting niet gericht was op het creëren van een partnerschap met de Oekraïense regering voor het XLM token. Ze verklaarde dat de focus van Oekraïne lag op het versterken van de kracht van de hryvnia.

Ze merkte echter op dat Oekraïne ruimte had om met andere Stellar technologieën te werken, waaronder de recente samenwerking tussen de blockchain en MoneyGram.

Groeiend gebruik van cryptovaluta in Oekraïne

De Oekraïense overheid en liefdadigheidsorganisaties hebben meer dan $ 50 miljoen aan cryptocurrency donaties ontvangen. Dixon merkte op dat dit een teken was van toegenomen crypto gebruik.

Vorige week heeft Oekraïne een wet aangenomen die de relevante instanties zal begeleiden bij het ontwikkelen van een regelgevend kader voor digitale activa. De wet stelt bedrijven in staat om gemakkelijk cryptocurrency donaties te accepteren. Het land kondigde ook aan dat het voor $ 15 miljoen aan crypto-top door militaire essentials had gebruikt, en zei dat sommige leveranciers ermee hadden ingestemd om rechtstreeks te worden betaald met behulp van cryptocurrencies.

Het bericht Stellar (XLM) werkt nog steeds samen met Oekraïne verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*