Crypto-Prijzen.nl

Stellar (XLM) is van plan om USDC te integreren

Stellar (XLM) is van plan om USDC te integreren

In de afgelopen weken is Stellar (XLM/USD) onvermurwbaar geweest om een plek voor zichzelf te creëren in de snelgroeiende cryptobetalingssector. De Stellar Development Foundation heeft nu aangekondigd dat het werkt aan een nieuw overboekingskanaal dat Europa en Afrika zal verbinden via de USD Coin (USDC).

De aankondiging op 25 oktober stelt verder dat Stellar zal samenwerken met Flutterwave om het gebruik van de USD Coin op haar netwerk te vergemakkelijken. Flutterwave zal ook samenwerken met Tempo Payments, een geldtransferbedrijf in Parijs dat ook tot de partners van Stellar behoort.

Gebruik maken van de overmakingsmarkt van Afrika

Sprekend over dit initiatief, de CEO van Flutterwave, Olugbenga Agboola, verklaarde,

Het is duurder om geld naar Afrika bezuiden de Sahara te sturen dan naar enige andere regio ter wereld. Onze nieuwe betalingscorridors op Stellar zullen ons in staat stellen om het Flutterwave netwerk verder uit te breiden om belangrijke, kosteneffectieve geldtransferservices aan Afrikaanse ondernemers te bieden.

De CEO van de Stellar Development Foundation, Denelle Dixon, merkte ook op dat dit initiatief een stap verder zou zijn om het bedrijf in staat te stellen zijn doelstellingen op het gebied van financiële integratie en betaalbaarheid te bereiken. Dixon prees Flutterwave verder voor zijn impact op de regio en merkte op dat het het bedrijf zou ondersteunen bij het brengen van financiële toegang en inclusie naar het Afrikaanse continent.

Flutterwave is een van de grootste geldovermakingsbedrijven ter wereld. Het bedrijf stelt dat het sinds de oprichting meer dan 140 miljoen transacties heeft verwerkt ter waarde van meer dan $ 9 miljard. Het platform is ook aanwezig in meer dan 33 Afrikaanse landen, waaronder Zuid-Afrika, Nigeria, Kenia, Oeganda en Rwanda. Enkele van de bedrijven die het bedient, zijn Facebook en Uber.

Stellar gericht op grote groei

Zoals eerder vermeld, werkt Stellar de klok rond om groei te realiseren. Onlangs is het bedrijf een samenwerking aangegaan met MoneyGram om betalingen met stablecoins mogelijk te maken.

Eerder dit jaar kondigde Stellar de integratie van de USDC stablecoin aan. Sindsdien heeft de munt een grote groei doorgemaakt, waarbij de marktkapitalisatie met meer dan 700% is gestegen tot $ 32,5 miljard.

Na deze ontwikkelingen wint ook het XLM token en de afgelopen maand is de waarde ervan met ongeveer 37% gestegen. Gegevens van CoinGecko laten ook zien dat de munt in de afgelopen 24 uur 1,6% is gestegen, maar nog steeds 55% niet heeft bereikt om zijn hoogste punt ooit te bereiken.

The post Stellar (XLM) is van plan om USDC te integreren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*