Crypto-Prijzen.nl

Standard Chartered rolt zijn nieuwe Olea platform uit

Standard Chartered rolt zijn nieuwe Olea platform uit

Standard Chartered, de multinationale bank gevestigd in het VK, heeft onlangs de krachten gebundeld met het fintech bedrijf Linklogis. De twee hebben gewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe digitale handelsfinancieringsplatform op basis van blockchain technologie, en nu is het nieuwe platform, Olea genaamd, zojuist met succes gelanceerd.

De bank met hoofdkantoor in Londen wil met de lancering van dit platform verschillende dingen bereiken, waaronder het samenbrengen van institutionele beleggers en het verder uitbreiden van haar eigen productlijn. De haast om producten te lanceren voor institutionele handelaren en beleggers is niet moeilijk te begrijpen. Na steeds brutaler te zijn geworden met hun crypto investeringen, staan instellingen nu meer dan ooit open voor het zoeken naar en benutten van nieuwe kansen in de alternatieve activaklassen. Het enige dat ze nodig hebben, zijn betrouwbare platforms, waarvan er de laatste tijd veel zijn gelanceerd.

Olea is de nieuwste. Het is eigenlijk gevestigd in Singapore en er werd onthuld dat zowel Linklogis als Standard Chartered zullen deelnemen aan het runnen en beheren van het platform.

Standard Chartered zag de mogelijkheid om in crypto te stappen

Volgens wat bekend is, zal de CEO van het platform Amelia Ng zijn, een functionaris van SC Ventures. Ze is van mening dat de joint venture zeer gunstig kan zijn voor de financiële sector, en merkt op dat Standard Chartered een ongeëvenaarde kennis heeft van Azië, Afrika en het Midden-Oosten, naast veel expertise op het gebied van risicobeheer.

Ondertussen is Linklogis innovatief als het gaat om supply chain-technologie, en het combineren van het beste van de twee kan helpen om handelsfinanciering opnieuw uit te vinden. De twee bedrijven hebben in het verleden ook samengewerkt om het supply chain finance ecosysteem in 2019 te verkennen.

Het is ook vermeldenswaard dat Standard Chartered vrij nieuw is in crypto en pas in juni van dit jaar toetreedt tot de zogenaamde crypto rage. Toch bewoog het snel en presenteerde het plannen om voor het einde van het jaar een beurs en brokerage in Europa te lanceren. Het project was altijd gericht op institutionele klanten en het is bedoeld om hen in staat te stellen munten zoals Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) en andere, meer populaire digitale valuta’s te verhandelen.

De nieuwe joint venture is iets dat gaandeweg is ontstaan, maar noch Olea, noch de aanstaande beurs/brokerage komt als een verrassing, aangezien de CEO van de bank, Bill Winters, eerder verklaarde dat de creatie en adoptie van cryptocurrencies iets absoluut onvermijdelijks is. Met andere woorden, het was slechts een kwestie van tijd voordat de bank zich comfortabel genoeg voelde bij de crypto industrie om er actief aan deel te nemen, en die tijd lijkt nu te zijn.

The post Standard Chartered rolt zijn nieuwe Olea platform uit appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*