Crypto-Prijzen.nl

Spielworks CEO: De meeste traditionele gamingbedrijven hebben NFT’s op hun radar

Spielworks CEO: De meeste traditionele gamingbedrijven hebben NFT’s op hun radar

Gaming is een dynamische industrie die voortdurend aan populariteit wint. De NFT markt is al even dynamisch. Wat zal er gebeuren als de twee zich verenigen? We spraken met Adrian Krion, mede-oprichter en CEO van Spielworks, over het potentieel van deze fusie.

  1. Wat is het grootste voordeel van het combineren van NFT’s en videogames?

Over het algemeen hebben gamers een hoge affiniteit met digitale assets, omdat ze doorgaans digitale items verzamelen en gebruiken. Het verhandelen van dergelijke activa (min of meer “illegaal”) is al jaren een enorme markt. Nu, met NFT’s, krijgen gamers deze items buiten het individuele spel, wat resulteert in een enorme opluchting van de frustratie die gepaard gaat met het stoppen van een spel. Tot nu toe verdwenen alle investeringen in tijd en geld bij het stoppen met een spel. Met NFT’s kunnen gamers (een deel van) hun investering laten uitbetalen, waardoor ze meer kunnen uitgeven aan elk afzonderlijk spel.

  1. De integratie van technologie die economieën van spelers mogelijk maakt in videogames is traag verlopen. Denkt u dat dat gaat veranderen?

Zeker. Aan de ene kant zijn blockchain-first-games opgepakt dankzij de voortgang met Axie Infinity en dergelijke. Aan de andere kant heeft de hausse dit jaar NFT’s op de radar gezet voor de meeste traditionele gamingbedrijven. Die hebben er belang bij om NFT’s in hun bestaande games te integreren, sommige op een lichtere manier, sommige dieper. De huidige ontwikkeling zal het aantal NFT gerelateerde games dat binnen de komende 6 maanden uitkomt aanzienlijk versnellen.

  1. Heeft Spielworks problemen ondervonden bij het integreren van Wombat in het Ethereum ecosysteem? Zo ja, welke waren dat?

De grootste uitdaging was – en is nog steeds – om onze gebruikers een geweldige ervaring te bieden wanneer ze het Ethereum ecosysteem gebruiken. Het zijn niet alleen de hoge gasprijzen, maar ook de bevestigingstijden en het feit dat gebruikers van Ethereum apps een bepaald begrip van de onderliggende technologie nodig hebben om deze effectief te gebruiken en niet het risico te lopen een deel van hun geld te verliezen, bijvoorbeeld omdat ze te veel decimalen in een tokenoverdracht opgenomen en hun transactie mislukt omdat het gas op was.

  1. Wat zou volgens u het geheim van uw succes zijn in termen van uw NFT beloningsprogramma? Wat onderscheidt het van analoge programma’s?

Ik zou beweren dat er geen product zoals Womplay is waarin gamers worden beloond met NFT’s voor het spelen van traditionele, AAA-mobiele en desktopgames. We hebben ook gezien dat – althans voor gamers – NFT’s een veel sterkere stimulans vormen dan geldelijke beloningen, wat ook de dramatische verschuiving verklaart die momenteel in de game-industrie aan de gang is. We helpen traditionele gamers bij de overgang naar de blockchain- en NFT-ruimte zonder vooraf een dure investering te riskeren.

  1. Wat zou een NFT game in staat stellen om echt door te breken in de mainstream?

Op dit moment lijkt het erop dat terwijl reguliere gamers (traditionele) games voor entertainment spelen, de meeste blockchain-gamers (blockchain) games spelen omdat ze verwachten geld te verdienen. Op de lange termijn zal de meerderheid van de spelers natuurlijk geen positief rendement op hun game-investeringen halen, omdat het geld dat andere spelers verdienen door iemand moet worden ingebracht. Ik denk dat om de massamarkt te bereiken, een NFT-spel gemakkelijk toegankelijk moet zijn (in tegenstelling tot $ 1000 moeten uitgeven om iets in het spel te kunnen doen) en tegelijkertijd aandacht besteden aan de onderliggende economie van hun NFT’s. Dat laatste is natuurlijk makkelijker te doen met die betaalmuur, maar ik denk dat het vrij duidelijk is dat geen enkel spel met een betaalmuur van $ 1000 op de lange termijn tientallen miljoenen actieve gebruikers zal bereiken.

The post Spielworks CEO: De meeste traditionele gamingbedrijven hebben NFT’s op hun radar appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*