Crypto-Prijzen.nl

Spectral ontwikkelt Chainlink oplossing om MACRO score te versterken

Spectral ontwikkelt Chainlink oplossing om MACRO score te versterken

Programmeerbaar kredietwaardigheidsprotocol Spectral heeft een op maat gemaakte Chainlink (LINK/USD) orakeloplossing gebouwd om zijn MACRO score (Multi Asset Credit Risk Oracle) te versterken, zo vernam Invezz uit een persbericht. MACRO scores worden berekend op basis van betalingsgeschiedenis, kredietmix, liquidatiegeschiedenis, kredietgeschiedenislengte, verschuldigde en terugbetaalde bedragen en andere gegevens.

Blockchain maakt toegang tot financiële diensten eenvoudiger

Blockchain datatransparantie maakt het mogelijk inzicht te geven in de kredietwaardigheid van gebruikers. Kredietontvangers hebben gemakkelijker toegang tot financiële mogelijkheden en diensten. Platforms gebruiken verifieerbare berekeningen om een systeem te creëren dat niet afhankelijk is van het vertrouwen van een gebruiker in het kredietscoremechanisme.

Introductie van niet-vervangbare tegoeden

Het proces van het berekenen van MACRO scores introduceert het concept van NFC of niet-fungible krediet. Met deze tegoeden kunnen gebruikers portefeuilles combineren en hun transactiegeschiedenis synchroniseren in één ERC-721 activum, dat vervolgens als onderpand kan worden gebruikt. Het vertegenwoordigt ook hun DeFi gedrag.

Gebruikers kunnen de controle terugnemen door gebruik te maken van hun on-chain activiteit als een kredietscore om te profiteren van de best mogelijke leenvoorwaarden. Dit is mogelijk door tussenpersonen af te schaffen en transparantie toe te voegen aan het proces van het berekenen van kredietscores.

Sishir Varghese, oprichter van Spectral Finance, zei:

De flexibiliteit van Chainlink stelde ons in staat een aangepaste oplossing te bouwen voor het berekenen van een betrouwbare en reproduceerbare on-chain kredietscore op basis van eerdere Ethereum transactieactiviteit. Door MACRO scores kunnen DeFi protocollen inzicht krijgen in gebruikers zonder dat gebruikers persoonlijke informatie hoeven op te geven, waardoor nieuwe mogelijkheden voor de branche ontstaan, zoals lagere onderpandvereisten.

Chainlink adapters verzamelen gegevens en voeren analyses uit

Spectral besloot hun orakelinfrastructuur aan te passen door deze bovenop Chainlink te bouwen. Chainlink externe adapters maken het verzamelen van on-chain gegevens, het uitvoeren van gegevensanalyse en levering op een zeer veilige en betrouwbare manier mogelijk. De volgende adapters worden gebruikt om MACRO scores te berekenen:

  • een “aggregator” adapter die andere adapters aanroept
  • een enkele adapter die alle provider API’s aanroept
  • meerdere adapters

Chainlink heeft toegang tot elke API en past elke aangepaste berekening toe

Chainlink Oracle infrastructuur kan toegang krijgen tot elke API, gegevens verzamelen via aangepaste berekening en een knooppuntnetwerk gebruiken dat is geconfigureerd voor verschillende niveaus van decentralisatie en vertrouwensaannames.

The post Spectral ontwikkelt Chainlink oplossing om MACRO score te versterken appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*