Crypto-Prijzen.nl

SpaceX bezit Bitcoin; Elon bezit Bitcoin, Ethereum, Doge; zegt Musk

SpaceX bezit Bitcoin; Elon bezit Bitcoin, Ethereum, Doge; zegt Musk

Zakenmagnaat Elon Musk heeft bekendgemaakt dat zowel Tesla als SpaceX Bitcoin bezit hebben. Hij onthulde dit nieuws tijdens de B Word conferentie, waarin ook de CEO van Twitter, Jack Dorsey, en de CEO van ARK Invest, Cathie Wood, aanwezig waren.

Tijdens de conferentie zei Musk dat hij cryptocurrencies ondersteunt, hoewel hij sceptisch staat tegenover Proof-of-Work (PoW) consensusmechanismen. Musk, die beweert dat Tesla het enige openbare aandeel in zijn portfolio is, merkte verder op dat hij drie activa bezit. Dit zijn Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) en Dogecoin (DOGE/USD).

Hoewel hij niet deelde hoeveel zijn crypto-bezit waard is, zei Musk dat zijn BTC-bezit ETH en DOGE ruimschoots overtreft. Deze onthulling komt nadat Musk aankondigde dat Tesla in februari van dit jaar voor $ 1,5 miljard (£ 1,09 miljard) aan BTC had gekocht. Het nieuws van SpaceX met BTC is echter nieuw. Uitleggend waarom hij nooit onthulde dat het ruimteverkenningsbedrijf in crypto had gehandeld, zei Musk dat SpaceX een privébedrijf is.

Net als zijn persoonlijke crypto-bezit deelde Musk niet hoeveel BTC SpaceX in bezit heeft. Hij liet echter doorschemeren dat het bedrijf meer betrokken zou kunnen raken bij de crypto-ruimte.

Tesla accepteert BTC nog steeds niet totdat het gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen

Hoewel hij beweert dat BTC niet het monetaire systeem van de wereld in de basislaag kan zijn, gelooft Musk dat de leidende cryptocurrency deze prestatie op de tweede laag kan bereiken, afhankelijk van de implementatie ervan. Hij voegde eraan toe dat SpaceX een rol speelt bij het helpen van BTC om deze visie te bereiken. Hij heeft echter niet aangegeven welke stappen het bedrijf in deze richting neemt.

Musk herhaalde dat Tesla niet van plan is BTC opnieuw te accepteren totdat de mijnwerkers van de munt duurzame energiebronnen gaan gebruiken. Musk legde uit dat Tesla niet op zoek is naar perfectie en zei dat de energie van BTC niet puur hoeft te zijn. Het kan echter niet worden gewonnen uit ’s werelds smerigste steenkool. Volgens hem moet BTC-mijnbouw 50% hernieuwbare energie gebruiken voordat de fabrikant van elektrische voertuigen terug kan gaan naar het accepteren van de cryptocurrency voor betalingen.

In plaats van alleen de pijnpunten van BTC te lokaliseren en de gemeenschap over te laten om ze op te lossen, zei Musk dat Tesla BTC kan helpen het effect op het milieu te verminderen. Hij merkte op dat het bedrijf zonne-oplossingen heeft en sterke connecties heeft in de sector van de hernieuwbare energie. De 50-jarige ondernemer prees ook kernenergie die door splijting wordt geproduceerd, en zei dat kerncentrales veilig zijn, ongeacht de publieke opinie.

The post SpaceX bezit Bitcoin; Elon bezit Bitcoin, Ethereum, Doge; zegt Musk appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*