Crypto-Prijzen.nl

S&P Global Ratings lanceert een DeFi groep vanwege toenemende belangstelling van investeerders

S&P Global Ratings lanceert een DeFi groep vanwege toenemende belangstelling van investeerders

Decentralized finance (DeFi) is om verschillende redenen het huidige modewoord. Als reactie op de toegenomen interesse van investeerders in DeFi, heeft S&P Global Ratings, een onderdeel van S&P Global (SPGI), een gerenommeerd Amerikaans kredietbeoordelaarsbureau, een DeFi strategiegroep opgericht om de positie van het bedrijf op de gedecentraliseerde markt te versterken.

S&P Global Ratings erkent dat DeFi geleidelijk een revolutie teweegbrengt in de kapitaalmarkten, van marktdeelnemers tot de vorming van nieuwe activaklassen en de opkomst van verbeterde competenties om financiële transacties uit te voeren.

Elizabeth Mann, de chief financial officer van S&P Global Ratings, is van mening dat DeFi het potentieel heeft om de financiële markten te verstoren op manieren die sinds de begindagen van fintech en e-commerce niet meer zijn voorgekomen.

Als gevolg hiervan is de wereldwijde kolos van plan te profiteren van de stijgende snelheid van blockchain en DeFi om de bestaande primaire en secundaire kapitaalmarkten voor schulden te verstoren en nieuwe mogelijkheden te bieden voor kredietmarkt deelnemers.

De wereldwijde gigant wil de analytische en risicobeoordelingsvaardigheden van S&P voor traditionele financiële en DeFi-klanten verbeteren via de nieuw opgerichte divisie. Dit streven zal worden geleid door Charles Chuck Mounts, die zal dienen als Chief DeFi Officer bij S&P Global Ratings, en Charles Jansen, het hoofd van DeFi Transformation.

Hoe kan DeFi bijdragen aan de schuldkapitaalmarkten?

DeFi heeft verschillende mogelijke toepassingen, met name op de schuldkapitaalmarkten. Deze ruimte richt zich voornamelijk op vooruitzichten voor langetermijninvesteringen, waaronder schuldbewijzen en andere financiële instrumenten.

Aangezien activa worden overgedragen tussen degenen die kapitaal nodig hebben en degenen met overtollige rijkdom, kan blockchain, aangevuld met DeFi, een cruciale rol spelen bij het vergemakkelijken van de coördinatie tussen verschillende partijen door één enkel, onomkeerbaar ledger van transacties vast te leggen en bij te houden.

Deze regeling zal een praktische aanvulling zijn op verschillende gevallen van gebruik van kapitaalmarkten, waaronder eigendom en controle van activa, interoperabiliteit, governance en naleving, handelsblootstelling en clearing, sneller dan de bestaande regeling.

Bovendien zal DeFi het voor nieuwe investeerders gemakkelijker maken om de markt te betreden en retailbeleggers eenvoudige toegang te geven tot investeringsmogelijkheden op de particuliere markt.

Is DeFi het antwoord op de bestaande discrepanties op de schuldkapitaalmarkt?

Als we alle moeilijkheden op de financiële markten comprimeren, kunnen ze op één ding neerkomen: inefficiëntie als gevolg van een gebrek aan vertrouwen in geïsoleerde processen.

Deze inefficiënties vormen een toegangsdrempel voor investeerders en dragen bij aan dubbel werk voor kapitaalmarktbedrijven.

Via digitale handtekeningen biedt DeFi een duidelijk antwoord. Gebruikers kunnen eenvoudig hun identiteit vaststellen en slechts één keer autorisatie krijgen. Deze autorisatie kan worden gebruikt als bewijs van de inloggegevens van een gebruiker voor alle toekomstige communicatie. Sterker nog, deze procedure beveiligt persoonlijk identificeerbare informatie, waarbij slechts het absolute minimum wordt gedeeld met de geautoriseerde partijen.

Inderdaad, DeFi zal in de toekomst de norm worden.

Het bericht S&P Global Ratings lanceert een DeFi groep vanwege toenemende belangstelling van investeerders verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*