Crypto-Prijzen.nl

Sophia AI robot wordt een “AI wezen” voor de metaverse

Sophia AI robot wordt een “AI wezen” voor de metaverse

Sophia, de humanoïde robot die populair werd vanwege het toespreken van een conferentie van de Verenigde Naties, begeeft zich naar de metaverse. Binnenkort wordt een tokenized versie van de robot uitgebracht, die autonome interacties in een gegamificeerde omgeving mogelijk maakt.

Sophia is een robot die in 2016 is gemaakt door Hansen Robotics, een in Hong Kong gevestigd bedrijf. De communicatieve vaardigheden en spreekvaardigheid van de robot hebben hem erg populair gemaakt en hij heeft zelfs het Saoedische staatsburgerschap gekregen.

Sophia AI wordt tokenized

In een blogpost die op 6 december werd gepubliceerd, stond dat de Sophia robot binnenkort naar de NFT ruimte zou gaan. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Alethea AI en de Binance NFT marktplaats.

“Deze baanbrekende samenwerking lanceert zijn eerste Intelligent IGO (Initial Game Offering) met honderd intelligente NFT’s. De IGO zal een geschiedenis makende limited-edition honderd Intelligent NFT’s presenteren waarin Sophia AI is”, aldus de blogpost.

Bovendien merkt het bericht op dat de NFT collectie “The Transmedia Universe of Sophia being AI” zal worden genoemd.

De NFT veiling duurt vijf dagen, waarbij elke dag twintig iNFT’s worden vrijgegeven. De laatste dag van de NFT veiling is 21 december.

Alethea AI is een intelligent non-fungible token (iNFT) productiebedrijf. De term iNFT verwijst naar een revolutionaire NFT ontwikkeld met kunstmatige intelligentie. Deze NFT’s hebben een AI persoonlijkheid en brengen programmeerbaarheid in hun slimme contracten. Bovendien zijn deze NFT’s intelligent genoeg om in realtime met mensen te communiceren in een gegamificeerde omgeving.

De aankondiging merkt verder op dat de 100 iNFT’s zullen worden ondersteund op Noah’s Ark, een gedecentraliseerd metavers project op Alethea AI.

De kunst uit de NFT collectie wordt geïllustreerd door Pat Lee. Lee is een populaire striptekenaar die heeft gewerkt in de graphics voor Marvel Comics en DC Comics. Lee heeft ook met verschillende franchises gewerkt, zoals Batman, Ironman, Spiderman en Superman.

Noah’s ARK werd gelanceerd in oktober en het doel is om iNFT’s op de metaverse te ondersteunen. Het platform heeft tot doel ervoor te zorgen dat de metaverse “bewoond kan worden door interactieve en intelligente NFT’s”.

De CEO van Alethea AI, Arif Khan, gaf commentaar op deze ontwikkeling en verklaarde:

Alethea AI is vereerd om samen te werken met Binance en het beingAI team om een anime versie van Sophia virtueel tot leven te brengen als een intelligente, interactieve NFT. We zijn zeer enthousiast over de filosofie en visie van beingAI en geloven dat onze organisaties een missie delen om culturen samen te brengen door de kracht van AI.

Niet Sophia’s eerste debuut in NFT’s

Dit is niet de eerste keer dat de Sophia robot zich in de NFT sector begeeft. In maart was de humanoïde robot betrokken bij een NFT veiling via het Nifty Gateway platform. Het blijft veel belangstelling trekken vanwege zijn capaciteiten.

In 2017, tijdens de Future Investment Initiative Conference, liet Sophia zien dat ze menselijke emoties begrijpt nadat ze verschillende gezichten had getrokken die geluk, verdriet of woede uitbeeldden. In 2019 verklaarde Sophia dat hij cryptocurrencies begreep, maar geen digitale activa bezat.

The post Sophia AI robot wordt een “AI wezen” voor de metaverse appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*