Crypto-Prijzen.nl

Solend heeft het potentieel om het Solana leenecosysteem te hervormen

Solend heeft het potentieel om het Solana leenecosysteem te hervormen

Solend, een algoritmisch, gedecentraliseerd protocol voor uitlenen en lenen, werkt aan een opwindend nieuw product dat het potentieel heeft om het kredietecosysteem op Solana (SOL/USD) te transformeren. Het product is geïsoleerde pools, waar ze alles over schrijven op hun blog.

Wat zijn geïsoleerde pools?

Dit zijn onafhankelijke kredietmarkten die een reeks activa ondersteunen, die u als onderpand voor leningen tegen elkaar kunt gebruiken, in tegenstelling tot een enkele pool van wederzijdse zekerheden, waarin u elk actief tegen elk ander kunt lenen.

Het is belangrijk om nieuwe activa zeer zorgvuldig op te sommen in een protocol met een enkele pool van meerdere onderpanden, omdat dit het protocol kwetsbaar maakt voor een nieuwe aanvalsvector. De hele TVL van het uitleenprotocol staat op het spel. Cream Finance werd twee keer gehackt voor het aanbieden van activa met niet-standaard implementaties, waarbij het de eerste keer $ 19 miljoen verloor en de tweede keer $ 130 miljoen.

ERC-20 is een brede standaard, met veel tokens die niet voldoen aan de specificaties. Daarentegen moeten SPL tokens op Solana voldoen aan de SPL standaard. Andere standaarden werken niet. Als op Solend genoteerde activa kunnen worden geslagen, moeten ze over voldoende liquiditeit en toegangscontrole beschikken.

Pools verminderen het risico op aanvallen

Hoewel geïsoleerde pools geen wondermiddel zijn, is de waarde van de activa die risico lopen beperkt tot die van de activa in de respectieve pool. De hele TVL van het protocol staat niet op het spel. Geïsoleerde pools stellen Solend in staat om veel nieuwe activa op de lijst te zetten die niet voldoen aan de vereisten voor pooloverschrijdende onderpanden.

Ze maken ook betere parameters mogelijk. De loan-to-value (LTV) ratio’s van SOL en USDC in de cross-collateral pool zijn momenteel 75%. Met andere woorden, u kunt $ 75 lenen voor elke gestorte $ 100. Dit voorkomt grote verliezen voor alle kredietverstrekkers in de pool. De ratio kan worden verhoogd tot 95% in een geïsoleerde pool, wat een grotere kapitaalefficiëntie oplevert.

Hogere hefboomwerking mogelijk

Met een LTV van 75% is slechts 4x leverage mogelijk. Bij geïsoleerde pools kan dit worden verhoogd tot 20x. Meer ervaren gebruikers zullen hiervan profiteren.

Een aanpak met traditie

Rari Fuse, een op Ethereum gebaseerd (ETH/USD) geïsoleerd leenprotocol met deposito’s ter waarde van $ 1 miljard, kan getuigen van het succes van deze aanpak.

The post Solend heeft het potentieel om het Solana leenecosysteem te hervormen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*