Crypto-Prijzen.nl

Solana’s nieuwe smartphone Saga is aangekondigd: positionering voor volgende cyclus?

Solana’s nieuwe smartphone Saga is aangekondigd: positionering voor volgende cyclus?

Solana kondigde de lancering aan van Saga, een vlaggenschip web3-smartphone, evenals Solana Mobile Stack (SMS), een open-source Android framework voor web3 ontwikkeling. Maar wat betekenen al deze technische termen en hebben ze invloed op de prijs van Solana?

Solana Mobile Stack (SMS)

Laten we het als eerst over de SMS hebben, in plaats van over de smartphone.

Dit is eigenlijk heel interessant, maar ook eenvoudig. Ik geloof dat een van de grootste belemmeringen voor de reguliere acceptatie van crypto de onhandige wallet ervaring is. Om toegang te krijgen tot DeFi, heb je een desktopbrowser nodig en moet je iets downloaden dat lijkt op de Phantom app, wat duidelijk een groot probleem is in dit tijdperk van smartphones.

De meeste browsergebaseerde apps zijn simpelweg niet te vergelijken met conventionele apps op een iPhone of Android apparaat, wat betreft gebruiksgemak, intuïtieve interfaces en gemak. Om te illustreren hoe ver we achter lopen, kun je jouw wallet niet gebruiken voor Google Pay of Apple Pay.

De SMS pakt dit probleem aan. Het is eigenlijk een web3 laag, die bovenop Android is gebouwd. Hierdoor kunnen ontwikkelaars gedecentraliseerde apps (dApps) op Android bouwen. Deze dApps kunnen nu met één klik op de knop worden gedownload vanuit de dApp Store, en de stelling is dat ze nu net zo soepel zullen werken als conventionele apps op iPhones en Androids.

De Solana smartphone

Het tweede deel van de aankondiging is de smartphone zelf. Hoewel SMS een leuk project is, is het nutteloos, tenzij telefoonfabrikanten het gaan gebruiken. Solana loste dit op door ook een eigen smartphone te lanceren, de Saga. In wezen moet de smartphone in dit geval worden gezien als een proof-of-concept, waarom het prijskaartje van $ 1000 op dit moment niet echt belangrijk is.

Google en Apple

Zullen klanten verhuizen nu we een extra optie in de markt hebben? Zullen ze hun Google Pay of Apple Pay parkeren om Solana Pay te gebruiken? Het is ook moeilijk te voorspellen hoe Google en Apple zullen reageren. Als de techreuzen hun app winkels open gooien, is er geen reden om de Solana telefoon te gebruiken.

De SMS technologie, in plaats van de smartphone, is hier het echte nieuws. De telefoon is maar een telefoon. De Web3-laag is de innovatie, en wat belangrijk is.

Centralisatie

De onmiddellijke reactie hierop is waarschijnlijk kritiek op Solana, omdat deze gecentraliseerd is en het betwisten van het gebruik van de Saga telefoon naast de SMS stack. Maar om dingen populair te maken, moeten ze wel werken. Het heeft geen zin om gedecentraliseerd te zijn als dingen niet werken, en op dit moment heeft Web3 nog een lange weg te gaan om de dApp en wallet ervaring van de gebruiker in lijn te brengen met de soepele Apple en Android equivalenten.

Dit is naar mijn mening een grote stap voorwaarts voor Web3, omdat het een stap is in de richting van het stroomlijnen van deze grootse visies en ambities van de beweging en het creëren van realistische opties voor klanten die echt werken. Vlot betalen voor een kopje koffie met Solana Pay is nu een reële optie. Het bouwen van geïntegreerde ervaringen voor gebruikers op hun telefoons, is ook een optie. En verwacht niet dat dit in het smartphonelandschap zal blijven; men kan verwachten dat het systeem ook wordt uitgerold voor pc wallets en dApps.

Solana’s toekomst

Ik gebruik Solana graag. Het is soepel en gemakkelijk te gebruiken, de snelheid en de gas fees zijn ontzettend laag, en het contrasteert zo schitterend met de torenhoge gas fees op Ethereum. Het grote probleem zijn echter de herhaalde stroomonderbrekingen, iets waar ik eerder kritiek op heb gehad.

Na een rapport vorige maand, waarin werd gekeken naar de laatste storing die bot trading de schuld gaf van het overweldigen van een NFT mint onthulde Solana plannen om het vergoedingssysteem te vernieuwen. Het fijne aspect hiervan is het “neighbourhood fees” model. Dit betekent dat er in tijden van congestie een extra gas fee in rekening wordt gebracht, maar alleen voor veelgevraagde apps en services. Op zo’n manier stijgen de kosten niet over het hele netwerk, zoals bij Ethereum.

Hoewel het nog te vroeg is om deze implementatie te beoordelen, is het een ongelooflijk positieve ontwikkeling. Solana heeft misschien problemen, maar werken wel actief aan het vinden van een oplossing. Op dit moment is het de best geplaatste Layer-1 blockchain om de strijd tegen Ethereum aan te gaan, ondanks het verzengende jaar tot nu toe met bijna een dozijn storingen en een prijsdaling van slechts $ 27 recentelijk (90% korting op de all- hoogste tijd van $ 260).

Hoewel Solana deze week bijna 20% is gestegen, denk ik dat het nalatig zou zijn om hier te veel in te zien. De cryptomarkt werkt als geheel en gezien de extreem risicovolle omgeving waarin we ons bevinden, is de kortetermijnvolatiliteit voor altcoins onvermijdelijk en zal de prijsactie de macro ontwikkelingen volgen.

Veel steviger (en optimistischer) is de langetermijnvisie van Solana, en hoe deze er met dit stukje innovatie rooskleuriger uitziet. Niet alleen dat, maar Web3 als geheel. De ruimte is gedomineerd door rode prijzen, angstig sentiment en oplopende liquidaties, het is voor de verandering leuk om te praten over een echt geval van innovatie, en dat is de reden dat we hier in de eerste plaats zijn.

De techniek is belangrijker dan de prijs. Het prijsgedeelte zal te zijner tijd volgen, maar bearmarkten zijn het moment om solide projecten op te bouwen en op te zetten. Deze week is een goede week voor Solana en Web3 als geheel.

Het bericht Solana’s nieuwe smartphone Saga is aangekondigd: positionering voor volgende cyclus? verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*