Crypto-Prijzen.nl

Solana’s native token SOL wint 40 procent en bereikt de $61

Solana’s native token SOL wint 40 procent en bereikt de $61

Terwijl het weer om ons heen blijft opwarmen, lijkt het erop dat de cryptomarkt op hetzelfde spoor zit, met een marktkapitalisatie die ver boven $ 2 biljoen stijgt (£ 1,44 biljoen). Niet alleen dat, maar Ethereum’s rivaal Solana (SOL/USD) steeg de afgelopen 24 uur met bijna 40 procent, waardoor het qua waarde in de top tien van de markt terechtkwam.

Aan de andere kant bleven de andere concurrenten van Ether, waaronder BNB en Cardano, kleine winsten boeken. Polkadot presteerde echter beter dan deze tokens en liet maar liefst tien procent winst zien, volgens de gegevens verzameld door CoinGecko. Ondertussen bleef het op één na populairste token, Ethereum, zijn positie boven de $ 3000 (£ 2.163) sinds de upgrades versterken.

Wat is Solana?

SOL is een native token van de Solana Foundation, die ook een gelijknamige blockchain uitvoert. Verder beweert het bedrijf dat zijn krachtige, open-sourceprogramma goed presteert en momenteel 50.000 transacties per seconde uitvoert. Vanaf nu werkt het echter naar het doel van 710.000 transacties per seconde.

Solana’s doelen maken het de natuurlijke concurrent van Ethereum, en het probeert ook zijn marktaandeel te winnen. Interessant is dat het bedrijf goede relaties onderhoudt met een andere prominente cryptobeurs, FTX. Bovendien draait de beurs zijn gedecentraliseerde platform, Serum, op de Solana blockchain. Ook het zusterbedrijf van FTX, bekend als Alameda Research, is een investeerder in SOL.

Hoe zit het met de rest van de markt?

In de afgelopen 24 uur won de beroemde meme-munt op de markt, Dogecoin (DOGE/USD), meer dan tien procent nadat de excentrieke miljardair en de oprichter van SpaceX, Elon Musk, zijn steun voor de token opnieuw bevestigde.

In het weekend bereikte de cryptomarkt met meer dan 11.000 tokens op de lijst een mijlpaal toen de marktkapitalisatie weer steeg naar de $ 2 biljoen (£ 1,44 biljoen). Bovendien hebben verschillende grote tokens de afgelopen dagen grote bewegingen gemaakt.

De markthausse is echter niet goed geweest voor ’s werelds beroemdste token, Bitcoin. Het token slaagde er niet in de grens van $ 50.000 (£ 36.062) te breken. Toch suggereren veel crypto experts dat dit misschien nog steeds in het spel is, waarbij grote investeerders grotere doelen op het oog hebben.

The post Solana’s native token SOL wint 40 procent en bereikt de $61 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*