Crypto-Prijzen.nl

Solana ziet een grote storing, naar verluidt door DDoS aanvallen

Solana ziet een grote storing, naar verluidt door DDoS aanvallen

Solana (SOL/USD) is een groeiend blockchain netwerk en een van de beste alternatieven voor Ethereum als het gaat om verschillende ontwikkelingsplatforms. Echter, het project had onlangs een grote storing van 17 uur die vorige week optrad, zonder enige indicatie dat zoiets op het punt stond te gebeuren.

Terwijl de gemeenschap al snel begon te speculeren over wat er aan de hand was, kondigde het project in een blogpost aan dat het te maken had met grote DDoS aanvallen die gericht waren op een IDO van een ander project, het Grape Protocol.

De IDO werd afgelopen dinsdag om 12.00 uur UTC gehouden op een in Solana gevestigde DEX genaamd Raydium. Kort daarna begon het project een groeiende hoeveelheid botactiviteit binnen het netwerk te zien. Hoewel het niet moeilijk was om de oorzaak van de problemen te identificeren die het platform begon te voelen, was het stoppen van de ongewenste activiteit een heel andere zaak.

De aanval had een transactiebelasting van 400.000 per seconde. Dit leidde tot een grenzeloze stijging van de forwarder verzoeken en resource zware blokkades. Vanwege het ontwerp zag het netwerk een groeiend aantal verschillende automatische forkvoorstellen.

Ondertussen begonnen de netwerkvalidators van het project de een na de ander te crashen omdat ze geen geheugen meer hadden, en het netwerk viel 17 uur lang uit, te beginnen op 14 september en ging weer online op 15 september.

Een indrukwekkende samenwerking met de gemeenschap bracht het netwerk in 17 uur terug

Het is ook de moeite waard om te zeggen dat het herstel werd gerealiseerd dankzij de medewerking van Solana’s topingenieurs en meer dan 1.000 validators, die erin slaagden een hard fork te passeren nadat ze ook steun hadden gekregen van 80% van de actieve stakers binnen het netwerk.

Dit is een geweldig voorbeeld van een gecoördineerde inspanning binnen een zeer goed georganiseerde en ondersteunende gemeenschap die in veel andere ecosystemen niet mogelijk zou zijn. Maar gelukkig was het netwerk 17 uur na de crash gepatcht, geüpgraded en hersteld.

Het bericht werd afgesloten door toe te voegen dat de gemeenschap het probleem blijft onderzoeken en werkt aan de technische post-mortem om de oorzaak van het probleem te vinden, en het rapport zal naar verwachting verschijnen nadat het onderzoek is voltooid.

The post Solana ziet een grote storing, naar verluidt door DDoS aanvallen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*