Crypto-Prijzen.nl

Solana verliest 15% op congestienieuws, verloor 40% in een week

Solana verliest 15% op congestienieuws, verloor 40% in een week

Solana’s eigen cryptocurrency (SOL/USD) heeft vandaag nog eens 15% verloren, waardoor het wekelijkse verlies op bijna 40% komt en onder de $ 90 zakt. De Solana blockchain wordt nog steeds geconfronteerd met grote netwerkcongestieproblemen. Het token maakte een vrije val te midden van een inzinking van de markt en verloor bijna 60% sinds het in november 2021 een recordhoogte bereikte, schreef CoinGape.

48 uur instabiliteit

De afgelopen twee dagen was het Solana netwerk onstabiel en stelde het zowel handelaren als investeerders teleur. Op 22 januari publiceerden ingenieurs het volgende bericht op de Solana website:

De bètaversie van Solana mainnet ervaart veel netwerkcongestie. De afgelopen 24 uur hebben aangetoond dat deze systemen moeten worden verbeterd om aan de eisen van gebruikers te voldoen en om de complexere transacties te ondersteunen die nu gebruikelijk zijn op het netwerk.

Systemen volledig operationeel, maar voor hoe lang?

Op maandag 24 januari blijkt uit de status dat het Solana netwerk weer volledig operationeel is. Het lijkt er echter op dat het kwaad is geschied. Door de frequente storingen verliezen sommige handelaren het vertrouwen in het Solana ecosysteem als geheel.

Andere Ethereum (ETH/USD) Layer 1 concurrenten zoals Fantom (FTM/USD) en BSC hebben hierdoor een momentum gekregen. Oprichter van Boolean Fund en crypto investeerder Mark Jeffery schreef:

Een nieuwe dag, nog een 48 uur durende storing in Solana. Dit is de zesde keer dat dit is gebeurd in 3 maanden. Ik heb er nu nul vertrouwen in. Het is de nieuwe EOS. Het gevecht gaat nu tussen ETH, BSC, Fantom, Avalanche en Terra.

Marktaandeel Solana neemt af

Tegen de achtergrond van frequente stroomstoringen zijn mensen gaan twijfelen of Solana de echte Ethereum killer is. Het aandeel van DeFi TVL neemt af omdat DeFi handelaren kiezen voor betaalbare alternatieven zoals Avalanche (AVAX/USD), Fantom en Terra (LUNA/USD). Na Ethereum is Fantom het grootste netwerk in termen van DeFi TVL.

Solana is ook gezakt naar de achtste positie met een volledig verwaterde marktkapitalisatie van minder dan $ 45 miljard volgens de huidige CoinMarketCap gegevens. Ze proberen verliezen terug te draaien en plannen in de nabije toekomst aanvullende netwerkreparaties. Het technische team schreef:

De komende releases zijn gericht op het verbeteren van de status van het netwerk, en naar verwachting zullen er in de komende 8-12 weken nog meer verbeteringen worden doorgevoerd. Veel van deze functies zijn momenteel live op Testnet, waar ze grondig worden getest.

La notizia Solana verliest 15% op congestienieuws, verloor 40% in een week era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*