Crypto-Prijzen.nl

Solana, TRON en Polkadot ETN’s aangekondigd door Deutsche Boerse

Solana, TRON en Polkadot ETN’s aangekondigd door Deutsche Boerse

Bitcoin cannot be a reliable store of value due to volatility, claims Deutsche Bank

Hoewel de op de beurs verhandelde producten van de crypto industrie schaars zijn in de VS vanwege het onvermogen van de regelgevers om de juiste wetten in te voeren die van toepassing zijn op deze producten en bedrijven die ze uitgeven, wordt de situatie in andere landen over de hele wereld beter. De cryptomarkt breidt zich uit, krijgt steeds meer producten en maakt het ecosysteem van de industrie behoorlijk kleurrijk en divers.

Meest recent kondigde Duitse beurs exploitant, Deutsche Boerse, zijn besluit aan om nog dieper in de crypto derivatenmarkt te duiken met de lancering van drie nieuwe ETN’s (Exchange-Traded Notes) door Vaneck. De drie in kwestie zijn onder meer Polkadot (DOT/USD), TRON (TRX/USD) en Solana (SOL/USD). Alle drie de ETN’s zijn nu beschikbaar op Xetra, evenals op de Frankfurt Stock Exchange.

Met deze nieuwe vermeldingen heeft het crypto ETN aanbod van Deutsche Boerse het volgende niveau bereikt. Voorheen richtte het bedrijf zich op de grootste en meest geaccepteerde crypto activa, waaronder Bitcoin zelf, evenals Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. Nu echter, vanwege de groeiende vraag naar enkele van de meest populaire kettingen en munten, besloot het bedrijf dieper in de altcoin markt te duiken.

Institutionele beleggers voelen zich meer op hun gemak bij ETN’s

De keuze van de activa die het bedrijf heeft geselecteerd, is ook vrij eenvoudig te begrijpen. Polkadot en Solana behoorden de laatste tijd immers tot de grootste Ethereum-alternatieven, terwijl TRON sinds de livegang een populair project was dat een revolutie teweegbracht in de entertainmentindustrie.

Alle drie handelen in slimme contracten en verschillende sectoren van de crypto industrie, zoals NFT’s en DeFi, dus het is logisch dat ze tot de meer populaire en gewilde activa behoren.

Deutsche Boerse heeft aangekondigd dat alle op Xetra genoteerde ETN’s fysiek onderpand zijn en genoteerd zijn op de gereglementeerde markt van de Frankfurt Stock Exchange. Beleggers kunnen crypto ETN’s kopen, vergelijkbaar met hoe ze aandelen of ETF’s zouden kopen. Met andere woorden, er is geen noodzaak voor crypto wallets of investeringen in crypto’s zelf. Dit maakt de risico’s iets lager voor institutionele beleggers, die nog nooit zo bang zijn geweest voor volatiliteit als voor activa waarvan ze niet weten hoe ze er mee moeten omgaan en het moeten beheren.

VanEck’s eigen aankondiging zei verder dat nieuwe producten de toekomstige markt van cryptocurrencies verder zullen openen voor Europese investeerders.

The post Solana, TRON en Polkadot ETN’s aangekondigd door Deutsche Boerse appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*