Crypto-Prijzen.nl

SocialKYC herstelt de klantencontrole over persoonlijke gegevens

SocialKYC herstelt de klantencontrole over persoonlijke gegevens

BTE BOTLabs, een dochteronderneming van BOTLabs GmbH, heeft de gedecentraliseerde identiteitsdienst SocialKYC gelanceerd, verneemt Invezz uit een persbericht. De service stelt klanten in staat de controle over hun digitale gegevens terug te krijgen en is gebaseerd op het KILT protocol.

BOTLabs GmbH is de eerste ontwikkelaar van KILT, dat in november vorig jaar de eerste volledig gedecentraliseerde identiteitsblockchain werd in het Polkadot (DOT/USD) ecosysteem.

Gebruikers kunnen persoonlijke inloggegevens beheren, opslaan en presenteren

Met SocialKYC en Sporran, de KILT portemonnee, kunnen gebruikers hun persoonlijke inloggegevens beheren, opslaan en presenteren, zodat ze kunnen kiezen tot welke privégegevens onlinediensten toegang hebben en welke niet. SocialKYC verstrekt gebruikersreferenties om het eigendom van social media of e-mail te bevestigen nadat ze hebben bewezen dat ze het account beheren.

Verschillen met traditionele KYC

SocialKYC geeft de gebruiker de macht om vertrouwen uit te breiden met behulp van hun sociale accounts, waardoor een digitale identiteit wordt gesmeed die ze online kunnen gebruiken zonder de traditionele KYC erbij te betrekken.

Ten eerste stuurt SocialKYC de gebruiker een eenvoudige taak om te bevestigen dat hij een specifiek account beheert. Daarna geeft het de gebruiker een referentie, die onder hun volledige controle blijft. Deze referentie bewijst de controle over of het eigendom van het specifieke account.

De dienst bewaart of deelt deze persoonsgegevens niet. Het blijft in de volledige controle van de gebruiker. Ze kunnen de inloggegevens presenteren aan elke online service die ze accepteert, op elke manier en op elk moment.

Ingo Rübe, oprichter van KILT Protocol en CEO van BOTLabs GmbH, zei:

In tegenstelling tot aanmeldingsprocessen op internet tot nu toe, vergeet SocialKYC de gebruiker en de inloggegevens zodra de inloggegevens zijn uitgegeven. Dit voorkomt dat uw persoonlijke gegevens zonder uw medeweten of voordeel door derden worden gedeeld, verkocht of anderszins ’te gelde gemaakt’. Van bouwsteen tot metaverse, er zijn mogelijkheden voor gebruik van SocialKYC overal waar sociaal vertrouwen nodig is.

Een KILT identiteit creëren

Om de nieuwe service in te stellen, moet u een KILT identiteit aanmaken in Sporran. Dit is een browserextensie voor Chrome en Firefox, die BTE heeft gemaakt als toegangspoort tot de KILT blockchain. Sporran is een portemonnee voor KILT munten en inloggegevens, waarmee gebruikers verschillende identiteiten kunnen beheren, on-chain DID’s (Decentralized Identifiers) voor hen kunnen maken en vervolgens verifieerbare inloggegevens aan de DID’s kunnen toevoegen.

De post SocialKYC herstelt de klantencontrole over persoonlijke gegevens verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*