Crypto-Prijzen.nl

Snoop Dogg lanceert NFT collectie, maar niet op Ethereum blockchain

Snoop Dogg lanceert NFT collectie, maar niet op Ethereum blockchain

Steeds meer artiesten wenden zich tot NFT’s, ook wel bekend als non-fungible tokens. De Amerikaanse rapper Snoop Dogg doet nu mee met de hype door zijn eigen NFT collectie te lanceren. Interessant is echter dat hij niet zal vertrouwen op het Ethereum blockchain, maar Cardano kiest.

De collectie wordt deze week gelanceerd en bevat “iconische” verzamelobjecten, niet-uitgebrachte muziek en Clay Nation posters in beperkte oplage op de Cardano blockchain. In een verklaring zei Clay Nation:

“We hebben 19.5,000 lands toegewezen aan houders op een 1:1-basis (Sonic en Underworld) + 1.500 baked – de meeste hiervan waren publiekelijk te minden om nieuwe mensen van buiten Cardano in Clay Nation te verwelkomen, wat op zijn beurt ten goede komt aan de houders naarmate we groeien.”

Krachten gebundeld met Clay Nation

Om de NFT Collection te lanceren, werkt Snoop Dogg, wiens echte naam Calvin Cordozar Broadus is, samen met Clay Nation, een cryptobedrijf dat NFT’s maakt van kleifiguren. Ze verkopen niet alleen Snoop Dogg kleifiguren, maar ook onuitgebrachte muziek en pitches.

Volgens de officiële website is Clay Nation in wezen een verzameling van 10.000 digitale karakters met algoritmisch geassembleerde, handgemaakte kenmerken. Elk unieke karakter vertegenwoordigt een unieke NFT. Deze worden opgeslagen op de Cardano blockchain.

De samenwerking tussen Snoop Dogg en Clay Nation werd eind vorige maand al aangekondigd, maar nu is ook de NFT collectie effectief gelanceerd. Bovendien vertrouwen ze niet op Ethereum, dat toch een zeer populaire blockchain is om dergelijke projecten te lanceren. Er werd besloten om dit allemaal op de Cardano blockchain te doen.

Concurrent Ethereum

Cardano wordt vaak genoemd als de grote concurrent van Ethereum. Morgan Schofield, chief executive van Cardano, zei vorige maand dat de blockchain met succes 4 miljoen NFT’s had gecreëerd. Niettemin blijft Ethereum het meest populaire platform om NFT projecten op te starten. De blockchain is goed voor 97 procent van het NFT handelsvolume.

Volgens gegevens van Defi Llama, een site die de waarde van DeFi projecten op de blockchains bijhoudt, is het handelsvolume van Ethereum ongeveer $ 19,85 miljard. Cardano staat op de achtste plaats in die ranglijst met een handelsvolume van $ 29,4 miljoen.

Cardano zet stappen in de NFT markt

Snoop Dogg is zeker niet de eerste bekende naam die in de wereld van NFT’s duikt. Brie Larson, Sylvester Stallone en William Shatner zijn slechts enkele voorbeelden van beroemdheden die hun eigen NFT hebben gelanceerd of actief bepaalde NFT’s promoten. Dergelijke projecten worden weliswaar niet altijd verwelkomd door de fans. Veel Marvel fans hebben Larson bijvoorbeeld bekritiseerd nadat ze op Twitter had aangekondigd dat ze een NFT van “Flower Girls” had gekocht.

De huidige NFT markt stagneert al enkele weken. De eens zo ‘wilde’ markt vertoont tekenen van vertraging, aangezien de verkoop op toonaangevende NFT marktplaatsen een serieuze klap kreeg. OpenSea bijvoorbeeld, dat in januari $ 5 miljard registreerde, zag zijn omzet in maart halveren tot slechts $ 2,5 miljard.

Veel experts zijn van mening dat de reden voor de dalende cijfers aangeeft dat beleggers voorzichtig zijn te midden van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Een daarvan is Modesta Masoit, directeur financiën en analyse bij NFT onderzoeksbureau DappRadar, die onlangs zei dat de NFT markt consolideerde na zijn snelle groei.

Desalniettemin lijken deze trends Cardano niet significant te beïnvloeden, aangezien het netwerk getuige was van meer dan 4,2 miljoen native tokens die werden ingezet in 51.949 muntacties. Ondanks de groei gelooft Hoskinson dat regelgevers in de nabije toekomst waarschijnlijk hard zullen optreden tegen NFT’s.

Het bericht Snoop Dogg lanceert NFT collectie, maar niet op Ethereum blockchain verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*