Crypto-Prijzen.nl

Singapore trekt licentie van Bitget in vanwege ruzie met BTS

Singapore trekt licentie van Bitget in vanwege ruzie met BTS

Singapore's Monetary Authority published new rules

Hoewel Singapore een van de duidelijkste en solide crypto-regelgevingskaders heeft, geldt het als een van de moeilijkste. De toezichthouder op de financiële markt van Singapore heeft naar verluidt de licentie van Bitget opgeschort na een ruzie tussen de beurs en BTS, een van de grootste bands in Zuid-Korea.

Bitget is een digitaal activaplatform met het hoofdkantoor in Singapore. Na de schorsing door de Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft het het MAS logo van zijn website verwijderd.

MAS schorst licentie Bitget

Hoewel het MAS logo niet langer op de website van Bitget staat, stelt de beurs dat het nog steeds een licentie heeft in andere rechtsgebieden, zoals Australië, de VS en Canada.

De Bitget beurs werd in 2018 gelanceerd in Singapore. De beurs verklaarde dat het wereldwijd meer dan 1,5 miljoen gebruikers heeft. De website stelt verder dat de waardering ervan is gestegen tot meer dan $ 1 miljard na de recente financieringsronde.

De MAS is waakzaam geweest bij het handhaven van crypto regelgeving. Vorige maand verklaarde de regelgevende instantie dat het strengere regelgeving zou lanceren voor bedrijven die handelen in cryptocurrencies.

Bovendien stelde de beurs dat het niet vroeg genoeg invoeren van crypto regelgeving ertoe zou leiden dat Singapore achterblijft. Daarom heeft de toezichthouder de voordelen en risico’s van crypto activa beoordeeld om de beste manier van handelen te ontwikkelen.

De opschorting van Bitget komt op het moment dat Huobi Global, een van de toonaangevende beurzen ter wereld, aankondigde dat het zijn hoofdkantoor naar Singapore zou verhuizen.

Muntlijst leger toegeschreven aan de ellende van Bitget

Een publicatie van Financial Times stelt dat de schorsing van Bitget het gevolg is van een juridische strijd tussen de beurs en de BTS beheermaatschappij. In oktober werd Bitget bedreigd met een rechtszaak voor het promoten van Army Coin.

De Army Coin token gebruikte de ongeautoriseerde afbeelding van de band. Bovendien bevatte het token valse informatie waarin stond dat het was gemaakt voor de band om zijn winst te vergroten.

Destijds verduidelijkte het BTS beheerbedrijf dat de band niet was aangesloten bij het token. Bovendien drong het bedrijf er bij degenen die geld hadden verloren door te investeren in het token op aan om aangifte te doen bij de politie.

“We onderzoeken momenteel juridische overtredingen, waaronder inbreuk op het portretrecht van een kunstenaar, zonder overleg met het bedrijf, en we zullen alle juridische stappen ondernemen tegen inbreuken en overtredingen”, aldus het bedrijf.

The post Singapore trekt licentie van Bitget in vanwege ruzie met BTS appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*