Crypto-Prijzen.nl

SHIB futureshandel wordt een nieuwe hit met een enorm volume

SHIB futureshandel wordt een nieuwe hit met een enorm volume

Shiba Inu (SHIB/USD), een memecoin geïnspireerd door Dogecoin na zijn groei in populariteit en waarde eerder dit jaar, begint het ook buitengewoon goed te doen. Het project heeft de afgelopen 7 dagen een enorme stijging van de handel in futures gezien, waarbij het handelsvolume in futures met 78x is gestegen.

Volgens recente gegevens vrijgegeven door IntoTheBlock, begonnen SHIB gebaseerde futures op 4 oktober te pompen, oplopend tot $ 1,24 miljard. De situatie begon snel te escaleren en bracht het volume op 7 oktober naar $ 5 miljard, wat een nieuwe ATH markeert. Dit geeft aan dat het volume van de SHIB futures in minder dan 7 dagen met 7.700% is gestegen.

Uit de gegevens blijkt ook dat het grootste deel van de handel plaatsvindt op de OKEx beurs, gevolgd door Huobi en Gate.

SHIB stijgt in een paar dagen met 100%

Dit is echter niet de enige nieuwe ontwikkeling die SHIB in de begindagen van oktober heeft gezien. De munt zelf zag ook een enorme prijsstijging, die in slechts een paar dagen met 100% steeg. Deze prijsstijging kwam echter nadat een walvis in de laatste dagen van september voor $ 44 miljoen aan de munt had gekocht.

Het eigen dagelijkse handelsvolume van de munt steeg kort daarna en bereikte gisteren, 7 oktober, $ 18 miljard en werd de op drie na meest verhandelde cryptocurrency. Op dit moment staan alleen Tether, Bitcoin en Ethereum er qua volume boven, die allemaal toppresteerders zijn en in vrijwel alle opzichten tot de grootste cryptocurrencies in de branche behoren.

Door de snelle groei van Shiba Inu kon de munt een van de grootste memecoins worden en zelfs de positie van Dogecoin als de toonaangevende op meme gebaseerde cryptocurrency uitdagen. De munt wordt door velen al Doge-killer genoemd, ook al is de marktkapitalisatie nog steeds slechts ⅓ van DOGE zelf.

Beide munten kregen een flinke boost dankzij de steun van Elon Musk, die in juni zelfs het plan aankondigde om zijn eigen Shiba Inu puppy te kopen. Musk deed dat al, en hij noemde de puppy Floki, wat resulteerde in de creatie van een andere cryptocurrency, Floki Inu, terwijl DOGE en SHIB op dat moment allebei een prijsstijging zagen.

The post SHIB futureshandel wordt een nieuwe hit met een enorm volume appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*